Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


La cerca de feina protagonista de la setmana a les Biblioteques Municipals de VNG

De l’11 al 19 de març les Biblioteques Municipals de VNG celebren la SETMANA DEL MÓN LABORAL. Aquest dilluns, 11 de març, es posa en marxa un nou fons especial que porta per nom Món laboral i que inclou tots els documents relacionats amb la cerca de feina, emprenedoria, coaching, oposicions, etc.

Els documents presents en aquesta nova secció es distribueixen en cinc àmbits temàtics:

  1. Cerca de feina: orientació professional, cerca d’ocupació,…
  2. Eines per trobar feina: currículum vitae, tests psicotècnics, entrevistes de selecció, comunicació, noves tecnologies, etc.
  3. Mercat de treball: legislació, personal i professions, atur,…
  4. Noves empreses: emprenedoria i treballadors autònoms, teletreball, organització i comunicació a l’empresa,…
  5. Treballar a l’administració pública: temes d’oposicions, exàmens i tests d’oposicions,…

Cada àmbit temàtic s’identifica amb un pictograma que es pot veure en la següent imatge:

Paral·lelament es posa a disposició dels usuaris una nova guia de recursos, Món laboral, que inclou una selecció dels principals i més recents documents que les Biblioteques ofereixen en relació a aquest àmbit:

A més, per tal de donar més visibilitat a aquest nou fons especial la Biblioteca Armand Cardona Torrandell organitza, conjuntament amb l’IMET (Institut Municipal d’Educació i Treball), la següent activitat:

  • Dijous 14 de març a les 19h. xerrada A la recerca de treball! com augmentar les possibilitats d’èxit i no morir en l’intent, a càrrec de Toni Contreras, tècnic en emprenedoria de l’IMET, i Lourdes Lalaguna, tècnica d’orientació laboral de l’IMET.
    Aquesta xerrada està especialment indicada per a aquelles persones que estan en procés de cercar feina o que tenen pensat muntar una nova empresa, negoci, etc. A partir de la presentació de dos professionals de l’IMET es podran conèixer alguns dels principals recursos existents a l’hora de realitzar aquests processos.

La biblioteca pública té per objectiu adaptar-se al context en el que actua i respondre a les necessitats dels ciutadans i és per aquest motiu que les Biblioteques de VNG prenen aquesta iniciativa i apropen als seus usuaris els recursos de què disposen: un fons documental complet i actualitzat, eines 2.0 per tal de dinamitzar-ho i facilitar l’accés a la informació, connexió a internet i xarxa WiFi, aules amb equipament informàtic perquè els usuaris puguin desenvolupar els seus projectes, treballs i formar-se, etc. tot en una conjuntura que fa especialment necessàries iniciatives d’aquest tipus.

Agrair la col·laboració, en tot aquest procés, de l’IMET (Institut Municipal d’Educació i Treball) de Vilanova i la Geltrú.

Us deixem amb aquest vídeo del Consorci de Biblioteques de Barcelona que reflecteix fidelment el que us poden oferir les biblioteques públiques en general i les de VNG en particular:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari