Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Otfried Preussler

Otfried Preussler va morir ahir a l’edat de 90 anys.  Autor de capçalera  de la literatura infantil en Alemany, va néixer a Reichenberg, Txecoslovàquia, en el si d’una família de la minoria alemanya i va escriure les seves primeres narracions als dotze anys.

El 1949 es va establir al sud d’Alemanya, on va començar els estudis per ser mestre. Simultàniament va treballar com a periodista i com a autor per a programes de ràdio infantils.

El seu primer èxit editorial el va assolir el 1956 amb El petit follet de l’aigua(Noguer i Caralt). Un any més tard va aparèixer La petita bruixa, llibre de gran popularitat a Alemanya, no només com a conte sinó també en les seves diverses versions per a teatre, ràdio i animació.

 

A finals dels anys ’80 a Espanya es va poder veure a televisió. L’adaptació va anar a càrrec del mestre de l’animació txec Zdenek Smetana.

El 1972, Preussler va guanyar el Premi Alemany de Literatura Juvenil per la seva novel·la Krabat, la història d’un orfe que aprèn simultàniament l’ofici de moliner i la màgia.

L’any 2008 es va estrenar una pel·lícula basada en aquesta novel·la. A Espanya es va titular Krabat y el molino del diablo. Compta amb la participació de l’actor alemany d’origen català, Daniel Brühl.

La seva obra literària, com a escriptor, narrador i il·lustrador d’històries  iniciada l’any 1950, es caracteritza per la presència constant d’un humor suau i una ironia sempre mesurada.

Les obres d’Otfried Preussler traduïdes al català són: El bandoler Setcoltells, Les aventures de Vània el forçut, Horbe, el del gran barret, Horbe i el seu amic, Llegenda de l’unicorn, Nosaltres, els de Vilaximpleta, El petit fantasma, El petit follet de l’aigua i La petita bruixa.

A la Sala Infantil de la Biblioteca trobareu una  exposició de fons amb els documents disponibles d’aquest autor. També podeu consultar el catàleg de les Biblioteques Municipals de VNG: Otfried Preussler

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari