Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Febrer

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de febrer, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Entre les novetats per adults us volem recomanar el llibre Viatgeres i escriptores de Pilar Godayol. L’autora aplega l’experiència de deu escriptores durant els tres darrers segles. El llibre esdevé el testimoni de l’experiència d’aquestes dones aventureres, cultes i encuriosides per descobrir nous indrets de la geografia mundial. D’aquesta manera, Pilar Godayol vol fer un homenatge a totes les dones que van tenir el coratge d’anar a contracorrent, de sortir de casa quan el més habitual era quedar-s’hi.

Pel que fa a les novel·les us recomanem Amor captiu de l’escriptor mallorquí Gabriel Janer Manila. Helena viu raptada dels 12 als 19 anys en una cambra subterrània d’una casa als afores de Palma. El seu segrestador és Johann, d’una quarantena d’anys, determinat a convertir una nena gairebé adolescent en una dona al seu gust. De la desesperació inicial, la noia passa a experimentar una ambivalència cap a ell.

A la secció infantil trobareu un recull de còmics editat per Cavall Fort per commemorar el seu cinquantè aniversari. Cavall Fort 50 anys de còmic és una antologia que recull algunes de les pàgines dels personatges de còmic més celebres de apareguts a la revista com Benet Tallaferro, Els barrufets, Jan i Trencapins i molts d’altres! Trobareu més informació sobre aquests i d’altres personatges al nostre Bibliobloc.

També recomanem la novel·la L’enigma del Faraó, de la col·lecció de l’Agatha Mistery. L’Agatha aspirant a detectiva amb un olfacte extraordinari, ronda el món amb el seu cosí Larry, el seu fidel majordom i el gat Watson per resoldre els misteris més enrevessats. Egipte, Vall dels Reis. Un grup d’arqueòlegs està a punt de treure a la llum la tomba d’un misteriós faraó. Podria ser un descobriment revolucionari… Llàstima que hagin robat la preciosa tauleta amb les indicacions per a trobar la tomba. Aquest és un cas que només ells poden resoldre!

Entre els còmics destaquem la darrera obra de Max, Vapor. Nicodem, atordit per l’estupidesa del món i la banalitat del gran circ en què s’ha convertit tot, es retira a la solitud del desert com un modern anacoreta, a la recerca de la tranquil·litat necessària per retrobar-se amb ell mateix. Però ni en el més remot indret del desert podrà deslliurar-se de les distraccions del món contemporani.

Pel que fa a la música us presentem el darrer treball Baltimore, Beach House, Bloom. L’àlbum ha estat un dels discos del 2012 més valorats per crítica i públic. Reincideix en les guitarres lànguides i brillants a la vegada, melodies emotives i ambient màgic que, en aquesta ocasió, es mou cap a un so més nítid i cristal·lí que els fa més lluminosos i càlids que mai.

Per últim, a la secció de cinema us recomanem Incendies de Denis Villeneuve. Es tracta d’un film basat en l’obra teatral homònima de l’autor canadenc d’origen libanès Wajdi Mouawad. “Quan el notari llegeix el testament de la Nawal, la mare dels bessons Jeanne i Simon Marwan, aquests es queden atònits en veure que els fa lliurament de dos sobres: un destinat a un pare que ells creien mort i l’altre a un germà l’existència del qual ignoraven.” Podreu trobar més informació a aquesta entrada del nostre Bibliobloc!

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Febrer

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari