Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


40ena edició del Festival de Còmic d’Angoulême

Des d’avui i fins el proper diumenge 3 de febrer, la ciutat francesa d’Angoulême acull una nova edició del Festival Internacional de Còmic, que enguany arriba a la seva 40ena edició.

Una dels actes més destacats d’aquesta edició serà la jornada dedicada a Uderzo, un dels pares del cèlebre Astèrix, un mite vivent del còmic del segle XX.

Una exposició retrospectiva i una trobada amb els seus seguidors seran un dels plats forts d’aquest festival. Però hi ha més exposicions interessants com les dedicades a la figura de Mickey i Donald, al còmic algerià o als autors Didier Comès, Pénélope Bagieu, o Jean C. Denis, president del jurat i guanyador del Gran Premi del Festival l’any 2012.

Enguany, s’ha modificat el sistema per atorgar el Gran Premi del Festival d’Angoulême. Cada any, el festival escollia un autor de còmic i el premiava amb pel conjunt de la seva obra. Per aquesta edició s’ha elaborat una llista de setze nominats i serà una votació popular el que decidirà qui dels següents artistes serà el president del jurat de la propera edició del Festival.

Els nominats són: Pierre Christin, Cosey, Nicolas de Crécy, Hermann, Manu Larcenet, Lorenzo Mattotti, Alan Moore, Katsuhiro Otomo, Marjane Satrapi, Joann Sfar, Posy Simmonds, Jirô Taniguchi, Akira Toriyama, Jean Van Hamme, Chris Ware, Willem.

Durant els quatre dies que dura el festival també hi haurà espectacles com el “concert des dessins”, trobades amb autors, un espai pels editors i moltes més activitats.

Com cada any, els companys de la Biblioteca Ignasi Iglèsias-Can Fabra de Barcelona han elaborat una fantàstica guia sobre el festival on podreu trobar informació sobre els nominats a la selecció oficial, al premi joventut o al premi del patrimoni.

Dins la guia trobareu com Frederik Peeters, Robert Kirkman, Jacques Tardi, Charles Burns, Mathilde Domecq o Konami Kanata i obres clàssiques com Batman Año uno, Krazy Kat o Terry y los piratas, entre d’altres.

Durant aquests dies podreu trobar al vestíbul de la Biblioteca, una exposició amb una selecció de fons amb algunes obres dels artistes nominats en totes les categories.

Us deixem amb un vídeo realitzat per en Lewis Trondheim, president del jurat l’any 2012, per promocionar aquesta edició tan especial del festival.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari