Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Amb l’aigua fins al coll’ de Petros Márkaris

En aquesta ocasió la lectura del Club de lectura d’Adults serveix per apropar-nos a un dels cronistes més reconeguts de l’actual moment de crisi que estem vivint: l’escriptor turc, tot i que afincat a Atenes, Petros Márkaris i la seva obra Amb l’aigua al coll.

En aquesta ocasió la investigació del comissari Jaritos s’inicia a ran d’un dramàtic fet: al dia següent de casar-se la seva filla és assassinat un antic director de banc; és degollat amb una espasa. El macabre homicidi coincideix amb una campanya que algú, sota l’empara de l’anonimat, ha emprès contra els bancs, animant els ciutadans a boicotejar les entitats financeres i a no pagar-ne els deutes i les hipoteques.

Petros MárkarisPetros Márkaris (Estambul, 1937) va estudiar ciències econòmiques a Viena i Stuttgart, i es va traslladar després a Atenes, on resideix actualment. Guionista de televisió i autor teatral, ha col·laborat en varis guions del cineasta Theo Angelopoulos. És autor del volum La espada de Damocles, que parla de la crisis grega i Europa.
Tot i això, ha assolit la fama internacional (amb premis com el Pepe Carvalho 2012) amb la sèrie de novel·les policíaques protagonitzades pel comissari Kostas Jaritos: Noticias de la noche, Defensa cerrada, Suicidio perfecto, El accionista mayoritario, Muerte en Estambul i Con el agua al cuello (Premio Negra y Criminal).

Liquidació final és la seva darrera obra i segona de l’anomenada “Trilogia de la crisi”, que es va iniciar amb la novel·la Amb l’aigua al coll (2011).

Podeu trobar les principals obres d’aquest autor al catàleg de les Biblioteques de Vilanova i descarregar-vos la fitxa d’aquest mes en els següents enllaços:

Aquest mes la lectura habitual s’acompanyarà amb la recomanació del que va estar el llibre guanyador del II Premi dels Lectors de L’illa dels llibres: El Mercader, de Coia Valls. Una història sobre els primers mercaders de la Mediterrània que ens parla de la Barcelona del segle XIV i de les oportunitats que en aquella època la ciutat oferia al ser el centre comercial de la Corona d’Aragó.

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el 23 de febrer a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

 

2 Comentaris fins ara

  1. agustin bravo nin Dissabte 16 de Març de 2013 - 17:00 h

    Acabo de llegir, amb l’aigua al coll, la veritat es com si els reis els tornessin a guillotinar, a part d’una bona historia, i recordant els carrers d’Atenes. De fet és el debat que hi ha en un mon que l’en complicat els banquers i tindre uns mals polítics. Molt bon llibre.
    I a començar el següent llibre que suposo que anirà per frança.

  2. agustin bravo nin Dilluns 25 de Febrer de 2013 - 18:09 h

    Hola de nou, m’encantat el llibre que a travès d’una familia fent un recorregut per la Barcelona dels anys 1300 en endavant. Encare que passint els anys la vida entre persones sempre es el mateix. Ànim i pel pròxim.

Deixa un comentari