Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Geografies Literàries – República Txeca

PragaFins el 14 de desembre podreu trobar a la Biblioteca l’exposició de fons del cicle Geografies Literàries, que correspon a la República Txeca, el nostre últim destí del 2009. 

La República Txeca (Česká republika) o Txèquia (Česko) és un país d’Europa central. Està formada per dues regions més antigues, Bohèmia  i Moràvia i part d’una tercera, Silèsia. La llengua nacional i oficial és el txec, una llengua del grup eslau occidental, parlada pel 94,9% de la població. L’1 de gener de 1993, l’Estat es va dissoldre pacíficament per formar dos Estats separats, la República Txeca i Eslovàquia.

El que volia ser un recull de obres literàries s’ha convertit durant tot aquest any en una forma d’apropar-nos a la literatura, la música, el cinema, els costums, la història…de països relativament llunyans com han estat el Japó, l’Iran o Israel, entre d’altres.

Les Geografies Literàries continuaran el 2010. Cada dos mesos podreu gaudir d’una nova exposició de fons i podreu consultar les guies de lectura per Internet al web de la Biblioteca i també al nostre Biblibloc. 

Començarem el mes de febrer amb Cuba i continuarem a l’abril amb França, al juny serà el torn de la Xina, a l’agost visitarem Escandinàvia, a l’octubre viatjarem Irlanda i al desembre a l’Argentina.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari