Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


David Cirici, guanyador del Premi Edebé de Literatura Infantil

L’escriptor David Cirici ha guanyat la XXI edició del Premi Edebé de Literatura Infantil amb la novel·la Molsa.

Molsa és un gos que ha quedat abandonat. Fent servir el seu sentit de l’olfacte i l’oïda, el gos busca el seu amo, la Janinka, una nena que jugava amb ell abans que comencés una guerra…

El jurat ha destacat l’originalitat de la proposta, doncs la novel·la està narrada des del punt de vista del gos i el fet que estigui ambientada durant una guerra indefinida (potser la Segona Guerra Mundial? A un país de l’Est d’Europa?).

El Premi està dotat amb 25.000€ i la novel·la serà publicada al març. Aquesta és la primera incursió de l’autor en la literatura infantil.

David Cirici ha escrit diverses novel·les juvenils, gènere que va abandonar per escriure novel·la per adults després d’escriure L’esquelet de la balena (1986), que va guanyar el Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil.

Nascut a Barcelona l’any 1954, va estudiar Filologia Catalana i durant molts anys va treballar com a guionista a la ràdio en el programa de Ràdio 4 ‘Català per a tothom’  i a la televisió en sèries de TV3 com Oliana Molls, ‘Kiu i els seus amics’, ‘Les tres Bessones’  o ‘El joc del segle’ , i programes de TVE com ‘Ahí te quiero ver’ i Tariro Tariro’, entre d’altres.

Ha treballat en publicitat i actualment treballa en la seva pròpia agència de creació i producció de productes culturals, Concepta. També col·labora amb suplement Criatures del diari Ara amb la secció Separats amb nens, uniu-vos!

La seva darrera novel·la per adults, I el món gira, va guanyar el Premi Prudenci Bertrana l’any 2011.

Podeu trobar tots els llibres d’aquest autor al catàleg de les Biblioteques de Vilanova: David Cirici

 

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari