Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


“La lladre de llibres” de Markus Zusak

La lladre de llibres“La Liesel va començar la seva brillant carrera de lladre als nou anys. Tenia gana, robava pomes, però el que més li interessava eren els llibres. Potser més que robar-los els salvava. El primer fou el que havia caigut a la neu al costat de la tomba on acabaven d’enterrar el seu germà, quan anaven cap a Molching, prop de Munich, on els esperaven els seus pares adoptius. El segon llibre, temps després, el trauria de les flames d’una de les moltes fogueres que encenien els nazis.”

La lladre de llibres és una novel·la que ens parla de l’Alemanya nazi i de l’Holocaust, però des de perspectives no gaire usuals; això es deu a l’estil de Markus Zusak, molt peculiar, i que fa que la novel·la combini fragments de narrativa convencional amb reflexions de la narradora, que sovint tallen el discurs, i mostres i dibuixos més propis de la literatura infantil. 

Markus ZusakMarkus Zusak, nascut el 1975 a Sydney i molt premiat pels seus llibres infantils, imposa amb aquesta novel·la el seu talent en la narrativa per a adults. Per a aquest llibre es va inspirar en les experiències viscudes pels seus pares durant el nazisme.

La LLadre de Llibres ha rebut dos premis importants als Estats Units: El National Jewish Book Award i el Sydney Taylor Teen Book Award. Novel·la traduïda a més de 20 llengües, la crítica mundial elogia la seva originalitat i la seva suggestió narrativa.

Podeu descarregar-vos la fitxa clicant en el següent enllaç: La lladre de llibres de Markus Zusak 

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquestes lectures el dissabte 19 de desembre a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

2 Comentaris fins ara

  1. Marga Dissabte 12 de Desembre de 2009 - 0:09 h

    Aquest estiu vaig llegir “La lladre de llibres”, un dels millors llibres que he llegit ultimament. Despres em va costar enganxar=me a altres lectures. Una historia molt dura explicada amb molta tendresa. Uns personatges ben definits. Una historia que commou.
    Lectura totalment recomanada

  2. olga ramiro Dijous 10 de Desembre de 2009 - 20:18 h

    Mercè et tinc que donar les grácies pel llibre d´aquest mes.tot i que era una lectura pendent encara no m´havia ficat.Vaig començar a llegir-lo amb una mica de por pel que ens vas dir,però no s´em va fer pesat ni al principi. Tot i que la manera de narrar no es habitual m´ha enganxat i volia saber més . Al arribar a la part de ¨el fin del mundo¨ vaig començar a plorar i no vaig parar fins la frase¨los humanos me acechan¨;també tinc que dir que sòc una mica bleda.Bè ja comentarem més el proper dia.

Deixa un comentari