Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Els vampirs a la literatura II – Els petits vampirs

Petit vampirLa literatura infantil i juvenil tampoc ha deixat passar la oportunitat de parlar d’aquestes criatures que viuen, a la nit, de dia dormen dins un taüt i s’alimenten de sang humana. 

Per tant, hem de parlar del clàssic de la literatura per als més petits com ho és, El petit vampir, de l’escriptora alemanya Àngela Sommer-Bodenburg.

El primer llibre es va publicar l’any 1979. A Espanya, l’editorial Alfaguara ha publicat 15 títols en castellà i 4 en català. 

La sèrie es centra en l’Anton, un nen que es deleix per les històries de misteri, es troba amb un vampir de debò, el Rüdiger, i des del moment que el coneix es veu embolicat en les aventures més sorprenents en companyia del seu nou amic.   

El petit vampir va ser dut a la gran pantalla l’any 2000 en una pel·lícula dirigida per Uli Edel. L’acció transcorre a Escòcia. 

Però n’hi ha més de petits vampirs. L’autor de còmics francès Joann Sfar va començar a publicar a França la sèrie Petit Vampire i l’editorial Alfaguara va publicar dos dels àlbums en català: Vampir i la societat protectora de gossos i Vampir va a l’escola. 

Portades

El Vampir s’avorreix a casa malgrat que li fan companyia els monstres i el seu gos Fantomàquet: vol anar a l’escola. L’inconvenient és que hi ha d’anar de nit i així no aconseguirà tenir mai amics de la seva edat.

Enmig de l’avorriment, el Vampir començarà a rebre i escriure un seguit de misteriosos missatges secrets. A través d’ells coneixerà en Miquel, un nen humà que l’embolicarà en una pila d’aventures. 

A França, la sèrie ha tingut molt d’èxit i ja s’han publicat 7 àlbums, 3 novel·les i una sèrie de dibuixos animats de 52 episodis.

A més a més d’històries sobre vampirs, a la Biblioteca podreu trobar altres col·leccions de contes de por, misteri i aventures com Caçadors de monstres de l’escriptor Andreu Martín, El cau de la por i La penya dels tigres d’en Thomas Brezina, entre moltes altres!

Portades

3 Comentaris fins ara

 1. teo i ariadna Dilluns 1 de Febrer de 2010 - 12:22 h

  en em llegit 8 llibres de la penya dels tigress i son molt divertits entretinguts pero molt irreals

 2. Enric i Sergi Dimecres 9 de Desembre de 2009 - 12:28 h

  Ens hem llegit 2 llibres del Petit Vampir i ens han agradat molt.
  ;D

 3. oscar, zaka, daniel Dijous 3 de Desembre de 2009 - 12:02 h

  ens agraden molt els llibres de por ;D :S

Deixa un comentari