Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tercera trobada del Club de Lectura Infantil 2012-2013

El passat dissabte 22 de desembre va tenir lloc la tercera trobada edició del Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Durant la trobada van comentar el llibre El meu germà el geni de Rodrigo Muñoz Avia. A tots els hi va agradar el llibre, sobretot el fet que a la nena protagonista li agradi jugar al futbol.

Els nens van dir que es cert que a l’escola hi ha moltes nenes que juguen molt bé a futbol però que a ells els hi costa una mica acceptar-les als seus equips.

Aquest mes llegirem el llibre Muncle Trogg de l’autora britànica Janet Foxley.

En el món d’en Muncle Trogg els gegants viuen en una comunitat dins d’un volcà, protegits dels homes. Però no tots els gegants són iguals. Muncle Trogg és tan petit que pateix l’escarni de tots els seus companys. Cansat de la situació, un bon dia decideix sortir del volcà per descobrir com són els humans, i s’emporta un gran sorpresa… Aquesta història màgica dels habitants de les muntanyes ennuvolades i del gegant petit, Muncle Trogg, l’únic que pot salvar el món.

El protagonistes són personatges molt especials que viuen aventures increïbles, mentre ens parlen de temes universals com l’acceptació de les diferències o el reconeixement de les virtuts que tots tenim i que de vegades ens costa descobrir, i l’amor i el respecte per la natura i tots els éssers vius.

És una aventura preciosa i molt divertida, amb molts elements dels contes clàssics.

El llibre es va publicar l’any 2011 i ha estat un gran èxit a Austràlia i al Regne Unit. Ha guanyat el premi The Times / Chicken House Children’s Fiction 2010, i Sony ja ha comprat els drets del personatge per portar-lo ben aviat a la gran pantalla com a film d’animació.

Muncle Trogg és la primera novel·la de Janet Foxley. La Janet va néixer a Leicester el 1944. Després de llicenciar-se i fer classes d’anglès a adolescents durant un quant temps, es va casar i va deixar la feina per tenir cura dels seus fills.

El 1988 va tornar a treballar a l’administració universitària, fins que un bon dia ella i el seu marit van decidir fer realitat el seu somni: deixar la ciutat i comprar una caseta al camp, prop de Carlisle, on viuen actualment. Ha inventat històries des de molt abans d’aprendre a escriure i durant molts anys les ha creat només dins de la seva imaginació.

És una aventura preciosa i molt divertida, amb molts elements dels contes clàssics, sobre un gegant massa petit, tendre i divertit, que pateix les burles dels seus companys de comunitat pel fet de ser diferent.

El Club de Lectura Infantil ens tornarem a trobar el dissabte 26 de gener a les 17:30h. Us esperem!

Us deixem amb una notícia sobre el llibre que va sortir al diari Info K del Club Super 3.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari