Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Nou club de lectura de còmics a la Cardona

Guy DelisleEl passat divendres 6 de novembre es va realitzar la primer trobada del nou club de lectura de còmics que organitza la Biblioteca. El club neix amb la intenció de compartir la passió pels còmics mitjançant la lectura, el comentari i alguna activitat complementària.

La proposta de lectures abasta una mica de tot i variat: novel·la gràfica, àlbum europeu, còmic book, superherois, reportatge, espanyol, americà, francès, humor, filosofia, acció, etc. Es tracta de compartir opinions, gustos, descobrir nous autors i diferents estils…

L’àlbum escollit per comentar aquest mes és Crónicas Birmanas, de l’autor canadenc Guy Delisle.

Després de Shenzhen (2000; Astiberri, 2006) i Pyongyang (2004; Astiberri 2005) arriba ara la plasmació en còmic de la seva estada durant un any, el 2005, a Birmània.

 Portades

Ara, Delisle està casat amb Nadège i és pare d’un nadó, Louis. Nadège és metgessa de Metges Sense Fronteres i la destinen a un projecte de cooperació a Rangun. Mentre Nadège treballa, Guy s’ocupa d’en Louis i, durant el primer terç del còmic, el lector té la impressió que el país més estrany al qual ha anat a parar Guy es diu Paternitat.

Vinyeta

L’autor, uneix a la perfecció la narració de les seves experiències familiars i personals amb l’explicació de la situació sociopolítica de Birmània.

Delisle té una gran capacitat de fixar-se en detalls simples i quotidians de la vida (la religió, els transports, les festes assenyalades, l’arquitectura, etc.) sota la dictadura militar birmana, que ens permet fer-nos un bon retrat del dia a dia d’un règim dictatorial que exerceix la censura i les restriccions de tota classe de drets humans amb mà de ferro. 

En ambdós casos l’humor és l’únic armament del qual es dota el dibuixant canadenc.

El club de lectura de còmics es conduït per Quim Pérez, col·laborador cultural, guionista de còmics, crític literari i de còmics a revistes com Benzina, Punto H, Viñetas, Trama, Dolmen, Humo. En Quim ha col·laborat també a Mondosonoro, la revista Lateral i de manera esporàdica a Batonga, NSLM.

La propera trobada del club serà el divendres 27 de novembre a les 19h.

Oblida’t dels prejudicis negatius sobre els còmics, si alguna vegada els vas tenir, i endinsa’t en un món ple de vinyetes!!! T’esperem!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari