Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Nous serveis Internet I+

La setmana passada va finalitzar el desplegament del servei Internet i + a les 210 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. La prova pilot es va posar en marxa l’any 2007 a l’aleshores Biblioteca del Mil·lenari de Sant Cugat del Vallès (actualment, Biblioteca Gabriel Ferrater).

Després d’un període de funcionament -amb la implementació d’algunes millores bàsiques i resolució d’incidències-, el nou servei es va instal·lar a la Biblioteca del Casino de Manresa i a la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat.

El 2008 es va iniciar el desplegament amb la inauguració de la nova Biblioteca Horta-Can Mariner de Barcelona. A finals d’aquell mateix any es va adjudicar el concurs per al desplegament del servei Internet i + i el gener de 2009 es va desplegar a 18 biblioteques ja existents.

Des d’aleshores, i de forma ininterrompuda, el servei Internet i + ha estat present a totes les biblioteques noves i s’ha anat estenent a la resta de biblioteques de la Xarxa en funcionament. Actualment s’ha finalitzat el desplegament amb el servei instal·lat a 1.780 PC públics i més d’1,2 milions d’usuaris d’Internet i + de gener a agost d’aquest any.

Amb aquest servei, les biblioteques municipals permeten accedir a Internet i a eines d’ofimàtica des dels ordinadors que trobaràs a les sales. Es pot enregistrar i imprimir els treballs o les consultes que es realitzen. S’ofereixen fins a vint sessions al mes que poden ser de trenta i seixanta minuts, aquestes últimes reservables.

Cal tenir en compte que no es poden reservar dues sessions consecutives al mateix ordinador i que les reserves sempre son a les hores en punt.

• Per reservar un ordinador
• Com fer la reserva

Amb la voluntat constant de millorar, recentment s’han afegit als ordinadors de consulta de catàleg (OPCAS) noves funcionalitats permetre a més usuaris accedir a determinats serveis:

• La pantalla d’inici passa a ser la de la Biblioteca virtual. Només es podrà navegar per el web de la Diputació de Barcelona.
• Des de la pestanya “Inicia” surten totes les opcions que hi ha: reserva d’ordinadors, recàrrega d’impressions, etc.
• Es poden guardar arxius (pdf, words, excel…) en qualsevol llapis de memòria que estigui connectat a la torre de l’ordinador.
• Es poden llegir i imprimir documents que estiguin dintre del llapis de memòria però no es poden modificar, no hi ha tractament de textos.

Si teniu qualsevol dubte o voleu més informació us podeu adreçar a qualsevol de les Biblioteques de Vilanova.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari