Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Segona trobada del Club de Lectura Infantil 2012-2013

El passat dissabte 17 de novembre va tenir lloc la segona trobada edició del Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Durant la trobada, van comentar el llibre que van llegir, El crim de la tangent de l’Emili Teixidor, que no els ha agradat gaire i se’ls ha fet una mica pesat cap al final. Tot i això reconeixen que l’autor ha sabut mantenir molt bé l’intriga fins el final.

El llibre parlava de la corrupció pública i molt pocs han entès realment el tema de fons, només s’han concentrat en la història.

Si que han sabut trobar altres valors dins el llibre com l’amistat o el companyerisme.

Aquest mes llegirem el llibre El meu germà el geni de Rodrigo Muñoz Avia, Premi Edebé de Literatura Juvenil l’any 2010 i el Premi Atrapallibres 2011.

La passió de la Lola és el futbol, però els seus pares insisteixen que assisteixi a classes de violí, perquè segueixi els passos del seu germà, un virtuós del piano.

La novel·la tracta d’aquesta nena, de 10 anys, que reivindica la seva personalitat, els seus gustos i desitjos enfront de la seva família.

Filla de músics i germana d’un nen que és un geni tocant el piano, tots esperen d’ella que es dediqui a la música, però en realitat el seu somni és jugar al futbol.

A la novel·la es narra el xoc d’aquests dos mons: la família, les convencions socials, i els somnis i anhels de la nena. Ella es reivindica com a individu, no vol ser “la germana de”.

Rodrigo Muñoz Avia va néixer a Madrid en 1967, i es va llicenciar en Filosofia a la Universitat Complutense de Madrid.

Escriptor, guionista de cinema i televisió, i crític d’art, és fill dels pintors Lucio Muñoz i Amalia Avia, l’obra dels quals difon i interpreta en diversos estudis.

Col·labora en diversos mitjans, com l’ABC Cultural, com a articulista.

La seva primera novel·la per a adults, Psiquiatres, psicòlegs i altres malalts, va aparèixer l’any 2005 publicada per l’editorial Alfaguara, però ja havia publicat diverses obres de caràcter infantil i juvenil (El que no sabem, El porter d’hoquei, Julia i Gus visiten el top manta i Els perfectes).

Ha obtingut diversos premis com a escriptor en aquest gènere, entre ells el Premi Jaén 1996 de Literatura Infantil i Juvenil o el Premi Edebé de Literatura Infantil 2007.

La seva labor com a guionista s’uneix a la del seu germà Nicolás Muñoz, amb qui ha escrit Rewind (1998) i Animals de companyia (2008).

També ha publicat un llibre basat en el seu bloc personal, El gat de guàrdia (2008).

Trobareu més informació a aquesta entrevista amb l’autor.

El Club de Lectura Infantil ens tornarem a trobar el dissabte 22 de desembre a les 17:30h. Us esperem!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari