Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


“El viaje de Darwin” al Club de lectura Per a Nois i Noies

Aquest és el títol triat per José Fonollosa per la sèrie, composta de 5 volums, que recrea el viatge més important a la vida de l’investigador Charles Darwin; el que va fer, entre els anys 1831 i 1836, donant la volta al món i recollint tot el material necessari per recolzar la que a la postra seria la seva gran teoria: la Teoria de l’evolució.

El viaje de Darwin

En aquesta ocasió la lectura que realitzarem serà el primer volum d’aquesta col·lecció que porta per títol Plymouth – Río de Janeiro. El 27 de desembre de 1831 el HMS Beagle salpa del port de Plymouth (Anglaterra), origen de la segona expedició que va dur a terme el científic, i que el portarà fins a la ciutat brasilera de Río de Janeiro. En aquest volum se’ns planteja la tensió personal del jove Darwin entre creença religiosa i ciència. Aquest conflicte i la seva evolució centra el màxim interès d’aquesta obra. 

José FonollosaJosé Fonollosa, nascut a Vinaròs el 1975, ha treballat regularment a la revista Camacuc i és l’autor de les novel·les gràfiques Billy Bob, Sebastian Lefou i Te quise como sólo se quiere a los cabrones. Sobre el seu últim projecte, El viaje de Darwin, ha dit el següent: “si bé he procurat llegir-me tot el que ha caigut a les meves mans sobre el tema, no pretenia fer una recreació exhaustiva del viatge. Prenent-lo com a guia he intentat construir una història que podríem denominar descobriment personal: un viatge iniciàtic.” 

El Club de Lectura per a Nois i Noies de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquest llibre el 28 de novembre a les 17 h. Esteu convidats a participar-hi!

5 Comentaris fins ara

 1. Dani Dijous 12 de Novembre de 2009 - 20:36 h

  m’ho he llegit en 20 minuts i no pasen moltes coses interesants, millor dit cap!!!!!!!!!

 2. Noelia Dijous 29 d'Octubre de 2009 - 14:28 h

  m’ho he llegit en un dia i… Ja ho comentaré al club 😉 hehehe

 3. anastasia y lucia Dimecres 28 d'Octubre de 2009 - 11:27 h

  es entretingut,divertit,i pases bones estones

 4. Soraya i Maria Dimecres 28 d'Octubre de 2009 - 11:24 h

  m’agradat molt la coleccio

 5. Clara Dimecres 28 d'Octubre de 2009 - 9:38 h

  Em sembla molt bona idea introduïr la lectura d’un còmic dins un Club de Lectura! Els còmics també són lectura:-)!

Deixa un comentari