Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Laura Gallego, Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil

L’escriptora valenciana Laura Gallego ha guanyat avui el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil amb la seva obra Donde los árboles cantan (SM,2011), també publicada en català per Cruïlla.

 El premi, concedit pel Ministeri d’Educació Cultura i Esport i dotat amb 20.000 euros, distingeix el millor llibre de literatura infantil o juvenil publicat el 2011 en qualsevol de les llengües oficials que es parlen a Espanya.

El jurat ha estat presidit per la directora general de Política i Indústries Culturals i del Llibre, María Teresa Lizaranzu, i integrat, entre d’altres experts en literatura juvenil pels guardonats en les dues últimes edicions, Eliacer Cansino (2010) i María Teresa Carranza (2011).

Laura Gallego és una escriptora valenciana de literatura infantil i juvenil. Nascuda a l’any 1977, va començar a escriure una novel·la als onze anys junt amb una amiga de l’escola. Zodíaccía, un mundo diferente, mai va ser publicada però està disponible al seu lloc web.

Va estudiar Filologia Hispànica i actualment treballa en la seva tesi doctoral. Va publicar la seva primera novel·la Finis mundi, l’any 1999 amb la que obtingué el primer Premi El Vaixell de Vapor que atorga l’editorial SM.

El seu segon premi El Vaixell De Vapor el va aconseguir el 2001 amb la seva novel·la La llegenda del Rei Errant.

La seva obra més famosa és la trilogia Memòries d’Idhun. Tota la seva narrativa s’emmarca dins el gènere èpic i fantàstic i dintre les trames predomina sempre la temàtica amorosa.

La seva darrera obra es titula Mago por casualidad (Bruño,2012)

Trobareu totes les obres d’aquest autor al catàleg de les Biblioteques de Vilanova: Laura Gallego García.

Allà on els arbres cantenens explica la història de la Viana, l’única filla del duc de Rocagrisa. Ella està promesa a Robian de Castellmar des que eren petits. Tots dos s’estimen i es casaran a la primavera. Però, durant les festes de celebració del solstici d’hivern, un home estrafolari adverteix al rei de Nòrtia i els seus cavallers de l’amenaça dels bàrbars de les estepes…

I tant Robian com el duc es veuen obligats a anar-se’n a la guerra. En aquestes circumstàncies, una noia com la Viana no pot fer altra cosa que esperar que el seu promès torni. I, potser també, fer cas de les llegendes que s’expliquen sobre el Gran Bosc… allà on els arbres canten.

Us deixem amb el vídeo de com es va fer la portada del llibre.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari