Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Any Internacional de l’Energia Sostenible per a Tothom

Conscients de la importància de l’energia per al desenvolupament sostenible, l’Assemblea General de les Nacions Unides ha designat l’any 2012 com l’Any Internacional de l’Energia Sostenible per a Tothom.

Els objectius principals d’aquesta commemoració són:

– Garantir l’accés universal a l’energia.
– Reduir la intensitat energètica mundial.
– Augmentar l’ús d’energies renovables.

Les energies sostenibles són aquelles que poden sortir del conjunt de fonts d’energia que periòdicament es troben a la nostra disposició i que som capaços de transformar en energia útil. És a dir, en l’energia que fem servir per fer anar la llum de casa, l’ordinador, la televisió, tot.

Teòricament les energies sostenibles, també dites energies renovables, són inesgotables, ja que majoritàriament provenen de l’energia del sol. Considerem que es regeneren, o es renoven, naturalment de manera més ràpida a la velocitat que les consumim, que les fem servir. Alguns exemples són l’escalfor del sol, el vent, les marees i l’escalfor dins de la terra, que es transforma en gas.

Les energies renovables es consideren energies alternatives per la seva disponibilitat garantida, és a dir, perquè les tenim ara i no en milers d’anys, com passa en el cas dels combustibles fòssils, com ara el petroli o el carbó, i també pel seu menor impacte ambiental, perquè no fan malbé la Terra.

La Biblioteca Virtual de la Diputació de Barcelona ha preparat un Prestatge Virtual on es pot trobar informació sobre recursos, activitats, informació, organismes, projectes… per aprofundir en la presa de consciència sobre la importància d’augmentar l’accés sostenible a l’energia, l’eficiència energètica i les energies renovables.

Els serveis energètics tenen un profund efecte en la productivitat, la salut, l’educació, el canvi climàtic, la seguretat alimentària i els mitjans de comunicació.

Per això, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell ha preparat una taula amb tots els documents sobre energies renovables i sostenibilitat que podeu trobar al nostre fons. Podreu trobar aquest material al vestíbul de la biblioteca.

Us deixem amb un vídeo on es pot veure com els habitants de la regió de Pamir al Takiyistán es veuen obligats a sobreexplotar els arbustos muntanyencs a causa de l’alt cost del combustible importat. Una iniciativa de les Nacions Unides els ajuda a obtenir fonts d’energia alternativa per revifar la sostenibilitat de la regió.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari