Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


24 d’octubre – Dia de la Biblioteca

Des de 1997, cada 24 d’octubre es conmemora el Dia de la Biblioteca. La iniciativa sorgeix de la ‘Asociación Española de Amigos del Libro Infantil y Juvenil’, recolzada pel Ministeri de Cultura, a través de la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques, en record de la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, incendiada al 1992 durant el conflicte balcànic.

 

La iniciativa va néixer per a traslladar a la opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, i com a instrument de millora per a la formació i de la convivència humana.

La ciutat triada per a la celebració ha estat Alcalà de Henares i, com cada any, es realitza un cartell per a la commemoració. Aquest any, la il·lustració és obra de Juan Ramón Alonso i el text de l’escriptor Jose Ma. Gutiérrez de la Torre.

Per la seva banda el Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona també va realitzar el passat dilluns, 22 d’octubre, un acte per conmemorar aquesta efemèride. En aquesta ocasió la cita, amb la voluntat de conèixer noves experiències i serveis, va ser a la recent inaugurada Biblioteca Central de Castelldefels.

Per això us convidem avui a visitar la nostra Biblioteca o la que us sigui més propera per conèixer tot el que oferim: llibres per a tots els gustos, material audiovisual, música, connexió a Internet, activitats de promoció de la lectura i moltes coses més!

Biblioteca de Kansas City (USA) – Una forma original de promoure les biblioteques!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari