Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El Roto, Premi Nacional d’Il·lustració 2012

Ándres Rabago, més conegut com el Roto, ha obtingut el Premi Nacional d’Il·lustració 2012 que atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i que està dotat amb 20.000€.

El jurat ha subratllat que el reconeixement a Rábago es deu a “la seva visió crítica, poètica, aguda i intel·ligent que ens ajuda a reflexionar sobre com som i com vivim”.

El guardó esmenta també “la seva defensa del llibre en particular i de la cultura en general com a eines imprescindibles per a la construcció d’una societat avançada”.

Col·laborador habitual de El País, les seves vinyetes polèmiques i les seves crítiques ferotges a la societat li han regalat un exèrcit de fidels seguidors.

El Roto, va néixer a Madrid l‘any 1947. Va començar a publicar les seves primeres vinyetes l’any 1968 a revistes com La Codorniz, Hermano Lobo i Por favor. Historietista, humorista gràfic, guionista, escenògraf i pintor, Rábago és conegut també pel seu un altre pseudònim, Ops.

Al llarg de la seva trajectòria el dibuixant ha publicat els seus treballs en mitjans com a Diario 16, Canvio 16, Tiempo, El Periódico de Catalunya, Informaciones, Pueblo i La Hoja de los Lunes.

Actualment es pot veure una gran mostra sobre la seva obra al Centre Cultural Tecla Sala de l’Hospitalet del Llobregat. ‘Un viatge de mil dimonis (i un parell d’àngels)’, títol de la mostra, es podrà veure fins el 24 de febrer de 2013.

La mostra compta amb 185 obres que recullen més de 40 anys de carrera.

Us deixem amb una entrevista realitzada a l’artista per l’equip de La Casa Encendida de Madrid.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari