Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Els Jocs Olímpics de Londres 2012 encenen la flama

banerjocs.jpg

Aquest divendres, 27 de juliol, s’inauguren els Jocs Olímpics de Londres 2012, els trentens dins el que és considerada “l’era moderna dels Logo Londres2012jocs olímpics”. La capital britànica albergarà aquest esdeveniment esportiu fins el diumenge 12 d’agost, tractant-se de la primera ciutat que ho farà en tres ocasions: 1908, 1948 i 2012.

Com ve sent habitual el tret de sortida dels JJOO es donarà aquesta nit, a partir de les 22h, amb l’habitual cerimònia d’inauguració que, com és costum, es veu envoltada del més absolut misteri i secretisme i que en aqueta ocasió dirigirà el director de cinema anglès Dany Boyle, conegut per haver dirigit pel·lícules amb tant d’èxit com Trainspotting i Slumdog millionaire. A banda del fet de saber qui serà el rellevista final o quina serà la forma triada per encendre el pebeter, el realment important serà la desfilada dels principals protagonistes d’aquest esdeveniment: els esportistes. Calendari dels JJOO de Londres 2012

JJOO Londres 2012

Als presents JJOO participaran més de 10.000 atletes de prop de 204 Comitès Olímpics Nacionals repartits en 29 esports. Els atletes s’allotjaran a la Vila Olímpica, que conté més de 2.000 apartaments, així com botigues, gimnasos, facilitats de comunicació, Internet i altres serveis per assegurar una grata estada als atletes participants. En aquest sentit també cal destacar el fet que es tractaran dels primers Jocs que es viuran paral·lelament a través de les xarxes socials i, pel que s’ha vist fins ara, ja han jugat alguna mala passada als esportista, com l’atleta grega que ha estat expulsada de la seva delegació per abocar comentaris racistes a twitter. Facebook dels Jocs de Londres

Londres 2012

Des de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell volem facilitar que viviu l’ambient olímpic d’aquests dies i per aquest motiu podeu trobar a l’expositor del 1r pis tot un recull de material relacionat amb l’esport en general i amb les olimpíades en particular. Tot aquest material també el London2012podeu trobar mitjançant el catàleg:

Jocs Olímpics

En aquesta edició encara està per veure en quins esportistes recaurà el protagonisme, però hi ha alguns que es troben a totes les travesses: Michael Phelps, Usain Bolt, Bradley Wiggins, Novak Djokovic, Evgeniya Kanayeva,… i un llarg etcètera d’esportistes que en els propers dies de competició es convertiran en les estrelles de les olimpíades. Fins que arribi aquest moment, us deixem assaborint els millors moments d’Usain Bolt a Pequin 2008:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari