Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Recomanacions als llimoners IV: ‘La venedora d’ous’ de Linda D. Cirino.

Continuem amb les recomanacions literàries que han fet alguns dels nostres usuaris per aquest estiu.

Terrassa dels llimoners

La Marta Milà recomana La venedora d’ous de Linda D. Cirino.

PortadaTal com diu la ressenya: “és un relat tendre i alhora directe dels primers anys del nazisme.”

Aquesta novel·la m’ha agradat pel seu contingut, per com està escrita i pels valors que transmet.

Una granja al sud d’Alemanya, el 1936. Una dona, Eva, veu com la guerra esberla un estil de vida i uns valors que li semblaven immutables. Treballa a la granja. Sempre ho ha fet, no ha vist més enllà del dia a dia per sobreviure. No coneix l’amabilitat. La guerra s’enduu el marit; els fills s’allisten a les Joventuts Hitlerianes.

Però no està sola, al galliner hi ha un estudiant jueu amagat. I d’amagat, entre els esquitxos de la rutina per tirar endavant, aquell home l’estimarà. Eva, per primera vegada, alça els ulls dels solcs de la terra per veure i entendre el món. I viure. Una història agredolça i tendra on Eva obrirà de bat a bat les portes de la seva vida i posarà al descobert un ésser punyent, a qui l’amor dotarà d’integritat i de coratge.

Linda D. CirinoLinda D. Cirino (Nova York, 1941-2007) era una escriptora nord-americana descendent d’emigrants polonesos. Durant els seus anys d’universitat va recolzar activament el moviment pels drets civils. És autora de dues novel·les i nombrosos assajos, incloent una història literària de Nova York.

La venedora d’ous ha estat traduïda a nombrosos idiomes i va rebre una bona acollida pels lectors. Lamentablement, la seva mort prematura l’any 2007 li va impedir conèixer l’èxit d’aquesta obra, publicada un any després.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari