Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El Faraday Major al port de Vilanova

Continuant amb el gran protagonisme que té la música dins l’estiu vilanoví aquest cap de setmana és el torn del Faraday Major. Demà dissabte, 21 de juliol, se celebrarà la segona edició d’aquest Festival que en aquesta ocasió s’ha traslladat a les instal·lacions de la Daurada Beach Club.

Els caps de cartell són Els Amics de les Arts, que presentaran el seu treball Espècies per catalogar, i Mishima, que vindran amb el seu recent L’amor feliç. El programa és completarà amb altres formacions emergents com són els vilanovins Línia Maginot i els mallorquins Beach Beach i Oliva Trencada.

Espècies per catalogar és el cinquè disc dels Amics, si es compten els autoeditats dels principis de la seva carrera. Establerts, a hores d’ara, com un dels grups cabdals de Catalunya, i amb un seguiment fervorós dels seus concerts per part del seu fidel públic, els Amics esperen de la seva actuació a Vilanova “que siguin intensa, de 70 minuts, anant per feina, perquè la gent s’ho passi teta, amb les cançons més animades”.

Pel que fa al nou treball de Mishima, L’amor feliç, és la (re)confirmació del talent compositiu per al pop d’en David Carabén i la rotunda subtilitat que, cada vegada més, va adquirint aquesta banda. El propi David qualifica la seva música de la següent manera: “molta gent ens aprecia per les lletres i els temes de que parlem a les nostres cançons. Té una aproximació intel·lectual a la nostra música. Però quan ens escolta en directe, veu que hi ha un component físic molt important. Al cap i a la fi som un grup de rock, i en el rock la música passa pel cos”.

El programa del Festival respon a la voluntat dels organitzadors, l’associació La Medusa, de promoure la cultura de Vilanova i els seus entorns i d’acostar la música a públics més amplis. Per aquest motiu s’ha mantingut el preu de l’entrada assequible, 18 euros, 15 si és anticipada.

Com a novetat l’organització del Festival ha presentat recentment l’actuació dels joves vilafranquins Williamsburg, que tocaran el mateix dissabte a les 12:30h al bar Lotus. L’entrada per aquest acte inaugural del Faraday Major 2012 serà gratuïta, a l’igual que l’accés pels menors de 14 anys al recinte on es celebra el Faraday Major: la Daurada Beach Club, a la plaça del Trajo de Garbí.

A les Biblioteques Municipals de VNG podeu trobar els diferents treballs dels caps de cartell d’aquesta edició:

Els Amics de les Arts

Mishima

I en la següent playlist que hem preparat a l’Spotify de les Biblioteques podeu escoltar cançons de tots els artistes que participen al Faraday Major 2012:

Faraday Major a l’Spotify de les Biblioteques

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari