Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Llibertat’ de Jonathan Franzen

PortadaLa Patty i en Walter Berglund van ser els nous pioners de l’antiga Saint Paul: els burgesos, els pares involucrats, l’avantguarda de la generació del menjar saludable. La Patty era el prototip de veïna ideal, una mare envejable i l’esposa perfecta dels somnis d’en Walter. Juntament amb ell –un advocat ecologista que fa servir la bicicleta com a mitjà de transport, un home de família de cap a peus–, contribuïa a construir un món millor.

Però ara, al nou mil·lenni, els Berglund han esdevingut un misteri. Per què el seu fill adolescent ha marxat a viure amb els veïns del costat, una família republicana i agressiva? Com és que en Walter ha acceptat treballar per a la indústria del carbó? Què hi pinta encara en Richard Katz – ex-rocker i el millor amic i rival d’en Walter de l’institut– dins del quadre? I, sobretot, què li ha passat a la Patty? Com és que l’estrella brillant de Barrier Street s’ha transformat en “una veïna molt diferent”?

Llibertat és una epopeia sobre l’amor i el matrimoni contemporanis que capta d’una manera tragicòmica les temptacions i els límits de la llibertat: l’emoció de les pulsions adolescents, els compromisos traïts a l’edat madura i el pes aclaparador de l’imperi.

Jonathan FranzenJonathan Franzen (Chicago, 1969) és un escriptor nord-americà. Va créixer a Missouri i va estudiar al Swarthmore College, a Pennsilvània, on es va llicenciar en Alemany. Va estudiar dos anys a Alemanya gràcies a una beca. Actualment viu a Nova York.

Franzen va publicar la seva primera novel·la Ciutat 27 (Columna, 2003) l’any 1988 i al 1992 va publicar una altra novel·la Movimiento fuerte (Alfaguara, 2004).

Totes dues novel·les van rebre bones crítiques però Franzen es va convertir en una novel·lista famós gràcies a la publicación de Les correccions (Columna, 2002).

Amb aquesta novel·la va guanyar el National Book Award l’any 2001 i va quedar finalista al Premi Pulitzer. La famosa presentadora Oprah Winfrey el va recomanar al seu club de lectura i tot plegat va fer que la novel·la hagi venut gairebé tres milions d’exemplars a tot el món.

Franzen ha escrit també alguns assaigs: Cómo estar solo (Seix Barral, 2003), Zona templada (Seix Barral, 2006) i Zona fría: una historial personal (Seix Barral, 2008).

Col·labora habitualmente amb el New York Times i l’any 2010, la revista Time li va dedicar la seva portada i el va considerar com el millor novel·lista nord-americà.

Trobareu totes les obres d’aquest autor al catàleg de les Biblioteques de Vilanova.

Podeu descarregar-vos la fitxa clicant en el següent enllaç: ‘Llibertat’ de Jonathan Franzen

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el dissabte 29 de setembre a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

Us deixem amb el book tràiler de la novel·la.

 BON ESTIU i BONA LECTURA!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari