Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Gènius’: nou portal infantil de les Biblioteques Públiques

GèniusLa passada setmana es va posar en marxa el nou portal infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona: el Gènius. Aquest aparador complementa l’oferta de la Biblioteca Virtual facilitant als nens i nenes l’accés a la cultura i la informació.

“Una nit de tempesta, mentre tothom dorm, un so ensordidor, com no s’ha sentit mai abans, sacseja la ciutat. Un llamp enorme ha caigut sobre la biblioteca, tot descarregant sobre l’edifici l’electricitat. El llamp recorre en un mil·lisegon els cables de l’edifici fins arribar a una fotocopiadora. Damunt l’aparell, resta un llibre oblidat i, a l’instant, el dibuix de la pàgina per on està obert es comença a copiar, però no en paper… sinó en carn i ossos! I el nen i la consola dibuixats ara són vius!!” D’aquesta misteriosa manera es presenten els personatges que faran d’amfitrions i que guiaran els joves internautes pels racons d’aquest portal: en Gènius, en PlayMe, la Valentina i en Bit.

Personatges

El Gènius aplega la informació i els serveis de les 210 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa i els posa a disposició dels nens i nenes les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. Entre les novetats que aporta, a més d’una interfície molt més atractiva, hi ha una àmplia selecció de documents, recomanacions fetes per bibliotecaris especialitzats en públic infantil, més informació de cada biblioteca, jocs educatius, un apartat personal -el ClubBib- i la possibilitat de participar i valorar els continguts. Tot i que està adreçat als nens i nenes entre 6 i 12 anys, el Gènius també inclou un espai per a mares i pares i escoles.

Entre les diferents seccions que el composen, en destaquem les següents:

Gènius aplicacions– SetCiències.- espai per ajudar a trobar informació i on es troben les notícies i temes destacats en funció de l’actualitat
– En Acció.- espai d’oci amb jocs i eines per desenvolupar la creativitat
– Llibres.- recomanacions realitzades per bibliotecaris especialitzats
– Còmics.- recomanacions realitzades per bibliotecaris especialitzats
– Música i Cinema.- recomanacions realitzades per bibliotecaris especialitzats
– ClubBib.- un espai personal on gestionar les preferències i aficions de cadascun

Com en el cas de la Biblioteca Virtual, per gaudir al màxim de tots els serveis que ofereix el Gènius, només cal disposar del carnet de la Xarxa de Bibioteques Municipals.

Món Gènius

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari