Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Cinquena trobada del Club de Lectura Infantil

El passat dissabte 19 de maig va tenir lloc la quarta trobada del Club de Lectura Infantil. Van comentar el llibre 35 quilos d’esperança d’Anna Gavaldà. Trobareu més informació sobre aquest llibre aquí.

Els nens i nenes del club opinen que és un llibre trist i que tracta un tema bastant dur, però a tots els ha agradat. Potser alguns no han acabat d’entendre bé el final, que queda una mica obert, però la majoria reconeixen que fins i tot han plorat.

Consideren que el fracàs escolar és un tema que afecta a tota la família i creuen que, a vegades, la culpa pot ser dels pares, doncs hi ha pares que no estan a sobre dels nens pel que respecta als estudis i d’altres que potsen pressionen massa als fills perquè treguin bones notes.

També consideren que tenir un company de classe desmotivat i problemàtic afecta al rendiment de tota la classe.

Un altre tema que s’ha tornat a comentar és la separació dels pares i també la figura dels avis, que en aquesta novel·la és molt important. Els nens i nenes membren dels clubs han explicat que tenen bona relació amb els avis, però que sempre n’hi ha uns de preferits i que potser veuen més sovint.

Els amants papallonaAquest mes llegirem Els amants papallona de Benjamin Lacombe.

Escrita i il·lustrada per Benjamin Lacombe i traduïda al català per Pau Joan Hernández, editada per Baula, ens narra la història de vida de la Naoko, una jove noia japonesa a qui el seu pare decideix enviar a Kyoto per aprendre “bones maneres”.

Però ella es rebel·la i se n’empesca una de bona per poder fer el que realment li agrada: estudiar literatura i ser feliç.

Benjamin LacombeAllà s’enamora d’en Kamo. Els dos amants han de lluitar per poder defensar el seu amor i finalment aconseguiran estar junts d’una manera molts especial.

Benjamin Lacombe (París, 1982) és un jove il·lustrador francès que en pocs anys ha aconseguit ser reconegut internacionalment. És autor i il·lustrador d’una vintena de llibres que han estat traduïts i premiats a tot el món.

Al catàleg de la Biblioteca trobareu altres llibres d’aquest autor.

Les seves creacions preciosistes, coloristes, melancòliques i plenes de detalls també li han atorgat prestigi com a exhibidor habitual en conegudes galeries de París, Roma, Nova York i Tòquio.

Il·lustració

El Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura dissabte 30 de juny a les 17:30h. Us esperem!!!!

1 Comentari fins ara

  1. Manuel Clemente Divendres 13 de Novembre de 2015 - 16:54 h

    EN EL CUERPO DE ESE JOVEN PINTOR E ILUSTRADOR VIVE EL ALMA DE UN GENIO MUY VIEJO Y SABIO, EL ALMA DE QUIEN PINTA ESTAS ILUSTRACIONES ES SENCILLAMENTE SUBLIME. UN JOVEN HERMANO QUE NO DEBERÍA HACER MAS CASO QUE A SU INTERIOR, ALLÍ DONDE NO EXISTE EL APREMIANTE TIEMPO Y PINTAR MAS, PUES EL TIEMPO DEL MUNDO SUELE LLEVARSE MAS DE LA MITAD DE TODO EL ARTE Y LA GLORIOSA MEMORIA QUE CONTIENEN, Y LOS RECONOCIMIENTOS.., QUE SON LA MAS GRANDE ILUSION DEL SER HUMANO, QUE REMEDANDO EN ARTES LAS BELLEZAS Y GRANDEZAS DEL VIVIR TRATA DE ENSORDECER LA VOZ DE EL ÚNICO RECONOCIMIENTO;EL DE DEJAR DE EXISTIR.LO QUE EL NOMBRA LA MUERTE, EL OLVIDO, Y LA INGRATITUD QUE SE SIENTE EN LOS DEMÁS OLVIDANDO QUE TODOS SOMOS OBRA JUNTOS, QUE LA INDIVIDUALIDAD ES UNA DURA JORNADA ANTE LOS OJOS DEL ALTÍSIMO.

Deixa un comentari