Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Audiovisual i xerrada sobre el Sàhara Occidental

Capcelera

Avui, la Biblioteca ha acollit el passi d’un audiovisual i una xerrada sobre el programa Vacances en Pau, organitzada per l’entitat Acció Solidària amb el Sàhara.

Per fer-nos una mica a la idea de com viuen els refugiats saharauís, s’ha projectat el documental Lalia, realitzat per la Silvia Munt l’any 1999 i produït per Bausan Films. Va guanyar el Premi Goya al millor curtmetratge documental.

Lalia ens explica com és el seu país, el Sàhara. Mentre escriu una redacció ens va introduint al seu món. Un món ple de somnis i de records de coses que ella mateixa no ha viscut i d’una realitat que no li agrada, la seva vida a un camp de refugiats d’Algèria.

Després, la Susana Sanahujes, membre de l’entitat i l’Esther Garduño, mare acollidora, han parlat una mica sobre aquest projecte.

Fotografies activitat

Aquesta activitat s’ha organitzat en el marc de la programació d’activitats, per la dignitat del poble saharauí, organitzada entre els dies 28 d’abril al 13 de maig per l’entitat Acció solidària amb el Sàhara. Podeu descarregar el programa d’activitats aquí.

Els membres de l’associació ens han recomanat el visionat del documental El viaje de Susu, que explica com es prepara un nen saharauí per venir a fer vacances al nostre país, com viu aquest estiu de la seva vida i el retorn el seu país.

Les Biblioteques de Vilanova hem preparat una guia de lectura amb tot el material que podeu trobar sobre aquest tema las nostres fons.

Guia de lectura – Sahara Occidental

View more documents from Vilanova Geltrú Geltrú

Durant tota la setmana trobareu aquests documents exposats a una taula al vestíbul de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Si voleu estar al dia de les activitats que organitzen els podeu seguir a les xarxes socials.

FacebookTwitter

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari