Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Quarta trobada del Club de Lectura Infantil

El passat dissabte 21 d’abril va tenir lloc la quarta trobada del Club de Lectura Infantil. Van comentar els llibres L’arbre de la canyella i Què m’està passant? Podreu trobar més informació sobre aquests llibres aquí.

A tots els nens i nenes del club els hi van agradar molt aquests dos llibres, sobretot L’arbre de la canyella. Van dir que els havia resultat una lectura senzilla. Van trobar que era molt interessant llegir sobre altres països i tots van dir que havien tastat menjars diferents als habituals a casa nostra.

Aquest llibre també tracta el tema de la separació dels pares i, tot i que ells no es troben en aquest cas, tots tenen amics que han passat per aquesta situació i diuen que ha estat un moment molt dur per ells.

L’altre llibre no ha agradat tant. És un llibre de poesia que parla de sentiments. Tots els participants van dir el llibre tractava sentiments molt bàsics com la ràbia, l’amor, la por i la vergonya. Sobre aquests sentiments ja en parlen amb els seus pares. Van dir que hi ha coses més difícils d’explicar.

No els han agradat les il·lustracions tot i que reconeixen que ajuden a entendre millor els textos.

PortadaAquest mes llegirem 35 quilos d’esperança de l’escriptora francesa Anna Gavaldà.

35 quilos d’esperança és una novel·la en la qual un noi de 13 anys explica el seu odi cap a l’escola i la incomprensió dels qui el volten, pares i mestres, davant del seu fracàs escolar, pel qual pateix enormement.

Per fer-ho, el protagonista explica el seu recorregut escolar des del primer curs de parvulari fins a sisè, després d’haver sofert dues repeticions de curs i una expulsió.

Té la sort de trobar una persona, l’avi, que l’entén i sap treure-li el que hi ha de bo dins seu –amb l’objectiu que no perdi la confiança en ell mateix–  i que el sap reconduir cap a la inserció en el món acadèmic, tot potenciant el veritable interès que té el noi, que és el de dissenyar i construir màquines i artefactes de tota mena.

El llibre està escrit en primera persona, de manera que per al lector és molt senzill posar-se a la pell del protagonista.

Anna GavaldaAnna Gavalda va néixer a Boulogne-Billancourt (París) el 1970, i actualment viu a Melun amb els seus dos fills. Ha estat professora de francès, traductora, i treballa com a bibliotecària i documentalista en una escola.

El 1999 va publicar la seva primera obra, M’agradaria que algú m’esperés en algun lloc, un llibre de relats traduït a una vintena de llengües –entre elles el català–, del qual es van vendre més de 700.000 exemplars a França i amb què va guanyar el Grand Prix RTL-Lire 2000.

El 2003 va debutar en el gènere de la novel·la amb el títol L’estimava, que també ha tingut molt bona acceptació per part dels lectors, i després, recentment, ha publicat Junts i prou (2004).

35 quilos d’esperança és la seva primera novel·la per a adolescents.

El Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquestes lectures el dissabte 19 de maig a les 17:30h. Us esperem!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari