Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Els jocs de la fam

PosterAquest divendres s’estrena l’adaptació cinematogràfica del primer volum de la trilogia dels Jocs de la Fam. La pel·lícula ha arrasat a les taquilles del cinemes nord-americans i ha convertit en una estrella a la jove actriu Jennifer Lawrence.

Un passat de guerres ha convertit els Estats Units d’Amèrica en Panem, una nació de 12 districtes que es troba sota el poder totalitari del Capitoli. Per demostrar el seu poder, el Capitoli obliga cada districte a lliurar-li com a tribut un noi i una noia per participar en un esdeveniment televisiu anomenat Els jocs de la fam. Portats a un entorn hostil, els tributs han de lluitar entre ells i només un pot sobreviure.

Suzanne CollinsLa Katniss Everdeen, coneguda com Gatera, té 16 anys i és una hàbil caçadora. El seu pare va morir molt jove i la seva mare es troba immersa en una gran depressió, per tant ella és l’encarregada de mantenir tota la seva família.

Quan la Prim, la germana petita de la Katniss Everdeen es triada com a tribut del districte 12, ella decideix presentar-se voluntària per subsituïr-la. Durant els jocs, la Katniss intentarà triar l’amistat en lloc de la traïció i intentar imposar els seus principis abans que els desitjos dels tirans junt amb en Peeta Mellark, l’altre tribut del seu districte.

 Fotograma de la pel·lícula

Aquest és el punt de partida de la pel·lícula i la novel·la de la Suzanne Collins.

Suzanne Collins viu amb la seva família i un parell de gats adoptats a Connecticut. És guionista de televisió i coneguda per la sèrie Cròniques de les Terres Baixes. Amb Els jocs de la fam, s’ha situat com una de les autores de la llista dels llibres més venuts del New York Times.

La novel·la ver ser Premi Protagonista Jove de literatura l’any 2010.

portades.jpg

A la Biblioteca podreu trobar els tres volums de  la saga Els jocs de la fam, En flames i L’ocell de la revolta.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari