Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Festivals Vilanovins III – FIMPT

Cartell

Ja tenim aquí la 29ª edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional, que es celebrarà els dies 17, 18 i 19 de juliol. 

El FIMPT pot presumir de ser el més veterà d’entre tots els festivals que fixen la seva atenció en la diversitat de les músiques del món. I també pot mostrar amb orgull haver estat porta d’entrada per a molts grups que després s’han convertit en habituals dels nostres escenaris.  

Mantenint el pas ferm després de tres dècades de vida, els seus responsables ens presenten aquest any una programació que permetrà als assistents realitzar un recorregut que anirà de Cuba al Tíbet i, al mateix temps, conèixer diferents espais d’una població amb tanta personalitat com ho és Vilanova. 

Al FIMPT ens podrem submergir en les músiques asiàtiques de la mà del cor dels monjos tibetans del monestir de Tashi Lhumpo i de la fanfàrria índia Jaipur Kawa Brass Band i escoltar altres artistes com ara:

Terrakota (Portugal)

Al Tall (País Valencià)

Roger Mas (Catalunya)

Lídia Pujol (Catalunya) 

Però d’entre tots els artistes que participaran al festival n’hi ha dos que destaquen: en Diego el Cigala i la veterana cantant cubana Omara Portuondo.

Us deixem amb un parell de vídeos d’aquests dos grans cantants.

I com sempre, recordar-vos que a la Biblioteca trobareu molts documents relacionats amb el festival i la guia de lectura que hem elaborat conjuntament amb la biblioteca Joan Oliva i de la qual ja en vam parlar aquí. 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari