Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Segona trobada del club de lectura infantil

Club de lectura infantilEl passat dissabte 25 de febrer va tenir lloc la segona trobada del club de lectura infantil de la Biblioteca Armand Cardona.

Durant el mes de gener, els membres del club van llegir els llibres La senyora dels llibres i L’arbre de les històries. Podeu veure informació relacionada sobre aquests llibres aquí.

A continuació detallem algunes de les coses que van comentar sobre els llibres

De La senyora dels llibres van destacar que els hi havia agradat però que els hi havia costat una mica d’entendre la narració i també el vocabulari emprat. Van valorar molt el fet que el protagonista canviï de pensament al llarg de la narració i aprengui a valorar els llibres i fins i tot aprengui a llegir. De les il·lustracions van comentar que semblaven una mica un còmic, perquè tenien els contorns molt marcats.

L’arbre de les històries els ha entusiasmat. “És un llibre ple de màgia”, va dir uns dels nens que van participar al club.  Els ha agradat tant que volen llegir més llibres de la mateixa autora.

Van destacar que els personatges més interessants eren la Lluna, per la màgia i la fantasia que representa i el del Nanuk perquè s’hi identifiquen en alguns aspectes. Tots han coincidit que prefereixen els llibres de paper, que no els hi agradaria que passés com a la història i els llibres es convertissin en càpsules que un es pren com si fos una medecina.

Molts dels nens i nenes s’han emocionat amb el final del llibre i han reconegut que fins i tot havien plorat!

PortadaEl club de lectura infantil continua i aquest mes llegirem El secret de Meritxell de Vicent Enric Belda amb il·lustracions Jordi Vila Delclòs.

La Meritxell és una nena de deu anys que viu amb la seva tieta Mercè mentre el seu pare, un arqueòleg famós, treballa en una excavació a Egipte i la seva mare, poetessa, viu a París.

Un fred matí d’hivern arriba al seu jardí un gatet gris que capgirarà la seva existència. Meritxell i el seu amic Joel no són conscients de quin és l’autèntic objectiu d’aquesta inesperada visita, doncs, per un sortilegi, el gat es convertirà en un ésser molt diferent, en una súbdita de Bastet, una deessa de l’antic Egipte.

Vicent Enric BeldaVicent Enric Belda (Agullent, 1962) compagina la tasca docent amb l’escriptura. Ha guanyat el Premi Samaruc amb L’estirp de l’horror i el Premi Vicent Silvestre de Literatura Infantil 2006 per La llegenda de l’amulet de jade, la qual també va ser escollida per als ‘White Ravens’, la selecció que fa la biblioteca de Munic de les obres infantils i juvenils més destacades d’arreu del món.

Amb El secret de Meritxell, guanya per segona vegada el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Jordi Vila Delclòs (Barcelona, 1966) estudià, primer, música i percussió, i l’ha exercida formant part de diversos grups de jazz, i després il·lustració a l’Escola d’Arts i Oficis Llotja de Barcelona.
Des de 1988 es dedica professionalment a la il·lustració però el que realment li agrada és escoltar jazz i dibuixar pirates. Ha rebut el Premi de Conte Infantil Sant Joan de Déu 2004 i el Premi DomeFest Chicago 2008, per la pel·lícula Hijos del agua, de Manel Huerga.

El Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquestes lectures el dissabte 24 de març a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari