Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Revòlver de Marcus Sedgwick

Els membres del Club de lectura per a nois i nois tornen a participar al premi de literataura Protagonista Jove 2011-12, organitzat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, en la categoria de 15 -16 anys.

El passat mes de desembre van llegir La meva germana viu sobre la llar de foc i PQPI connection que vam comentar aquí. i aquest mes llegiran el darrer llibre de la selecció.

Revòlver de Marcus Sedgwick

Portada“No travessis mai el llac per la boca del riu, el gel sempre és més prim en aquella zona fins i tot a l’hivern”, deia el pare. I l’Stig es demana per què l’Einar no va seguir els seus propis consells mentre mira el cadàver glaçat de l’home sobre la taula.

Sap que res tornarà a ser com abans malgrat que les expectatives de canvi fossin escasses: ajudar el pare a l’Oficina de Contrastació de tant en tant, tallar llenya, arreglar tanques, fer reparacions a la cabana, ocupar-se dels gossos i, sovint, perdre’s pels boscos a meditar i rumiar.

Som a l’any 1910. Ara, l’Stig Andersson es troba tot sol a una cabana al nord del Cercle Polar Àrtic, en un lloc horriblement fred i desolat.

Dins la cabana, tot es silenci, però, de sobte, algú truca a la porta. Un estrany amb aspecte amençador li comença a explicar una historia sobre la recerca de pols d’or. A mida que avança amb la seva narració, l’Stig només pensa en anar a buscar al magatzem la possessió més preuada del seu pare, un revòlver Colt que espera a ser utilitzat, però el farà servir, l’Stig?

Marcus SedgwickAquest és el punt de partida d’aquesta novel·la que ens trasllada a les terres del Gran Nord i ens mostra la duresa de la vida dels treballadors de les companyies mineres i de les seves familias.

Marcus Sedgwick va néixer a Kent, Anglaterra l’any 1968. Es dedica a escriure per joves des de fa uns setze anys i ha guanyat diversos premis al llarg de la seva carrera. També dibuixa i ha il·lustrat alguns dels seus llibres. El seu temps lliure el dedica a tocar la guitarra i la bateria, viatjar i practicar el tir amb arc.

Actualment treballa en el guió d’una pel·lícula al costat del seu germà Julian.

El Club de lectura per a nois i noies de la Biblioteca Armand Cardona es reunirà per comentar aquests llibres el dissabte 25 de febrer a les 17 h. Us esperem!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari