Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arrugas, la pel·lícula

PosterDemà divendres, 27 de febrer, s’estrena la pel·lícula Arrugas. Es tracta d’un film d’animació en dos dimensions que adapta la aclamada novel·la gràfica homònima de l’autor valencià Paco Roca, Premi Nacional de Còmic 2008. El film ha estat dirigit per en Ignacio Ferreras, que també ha col·laborat en el guió amb el mateix autor del còmic.

Si voleu saber-ne més d’aquest dibuixant i guionista podeu fer un cop d’ull la notícia que varem publicar la setmana passada aquí

El còmic d’Arrugas també va rebre els premis a millor obra i millor guió del Saló del Còmic de Barcelona i el premi Gran Guinigi del Festival de Còmic de Lucca (Itàlia).

Però aquesta novel·la gràfica no ha rebut només premis de la crítica especialitzada, sinó també del públic, amb més de 30.000 exemplars venuts des que la va publicar a Espanya la editorial basca Astiberri.

PortadaArrugas ens parla de l’amistat entre en Miguel i l’Emilio, dos avis que viuen a un geriàtric.

L’Emilio, un director de sucursal bancària jubilat, acaba d’ingressar a la residència pel seu fill. Confús i desorientat, pateix regressions a etapes interiors de la seva vida, doncs es troba en les fases inicials de la malaltia d’Alzheimer.

En Miguel és el company d’habitació de l’Emilio, i, junt amb altres residents dels geriàtric, ajudaran l’Emilio a enganyar els metges per evitar que aquests se n’adonin de l’ empitjorament del seu estat i que sigui enviat a la temuda darrera planta de la residència, el pis dels assistits, una manera d’anomenar a aquells que han estat desnonats.

Arrugas ha estat produïda per l’empresa gallega Perro Verde Films, creadors també de El lince perdido, entre altres llargmetratges, i per la catalana Cromosoma, coneguda per la sèrie d’animació Les Tres Bessones però que també ha produït ficció i documentals en imatge real, com Bicicleta, cullera, poma, que tracta també de la lluita contra l’Alzhemier de l’ex-president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall.

Dimarts 24 varem tenir la gran sort de poder assistir a la pre-estrena de la pel·lícula a Barcelona, gràcies a la invitació de Manuel Cristobal, productor de Perro Verde Films.

Fotograma

Entre els assistents a la projecció es trobaven l’Alcalde de Barcelona Xavier Trias o l’artista Mariscal, entre d’altres. Vam poder parlar amb una estona amb en Paco Roca i ens va explicar algunes coses. Ens va dir que estava molt content de com havia quedat la pel·lícula i que fer l’adaptació li havia suposat gairebé un any de feina dibuixant de nou els personatges, sobretot pel vestuari que havien de dur, ja que al còmic sempre anaven vestits igual.
També va esmentar com havien crescut en importància molts dels personatges secundaris…

Estrena “Arrugas”

Si esteu interessats en saber-ne més d’aquesta història podeu agafar en préstec el còmic a les Biblioteques de Vilanova.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari