Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Paco Roca

Paco RocaDefinitivament en Paco Roca està de moda. El dibuixant i guionista de còmics valencià no pot haver començat millor el 2012.

El seu còmic Arrugas, Premi Nacional de Còmic al 2008, s’ha convertit en una pel·lícula d’animació en dos dimensions dirigida per l’Ignacio Ferreras i està nominada a dos Premis Goya (Millor pel·lícula d’animació i Millor guió adaptat).

A més a més, ha estat l’escollit per fer el cartell de la trentena edició del Saló del Còmic de Barcelona.

En Paco Roca va començar a publicar l’any 1996 a la revista Kiss Comix, on dibuixava historietes amb personatges infantils com a protagonistes com en Peter Pan o Aladí. Dos anys més tard va començar a publicar a la desapareguda El Víbora.

XXX Saló del CòmicLes seves primeres publicacions van ser els c”omic-books” GOG i El juego lúgubre, editats tots dos per La Cúpula. A El juego lúgubre va intentar transmetre la seva visió personal sobre el pintor Salvador Dalí. Més tard va publicar amb Planeta de Agostini, Hijos de la Alhambra i al 2004 El Faro ja amb Astiberri, l’editoral basca que ha publicat la resta de la seva obra fins avui.

Arrugas i El invierno del dibujante són les seves obresmés premiades nacional e internacionalment.

En Paco també ha treballat com a il·lustrador per diversos mitjans com la revista Cinemania, Rock de Lux o els suplements Babelia i El País Semanal.

També ha fet algunes animacions per programes de televisió i col·labora habitualment en una tertúlia radiofònica de Punto Radio a València.

A les Biblioteques de Vilanova podeu trobar tots aquests àlbums:

Arrugas

Las calles de arena

Emotional World Tour

El invierno del dibujante

Memorias de un hombre en pijama

Us deixem amb una entrevista amb l’autor.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari