Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Gener

Capcelera

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de gener, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Entre les novetats per adults us volem recomanar el llibre Estás contratado: consejos y técnicas para superar con éxito las entrevistas de trabajo de Judi James. Una guia pràctica que explica tots els factors que hem de tenir en compte per superar una entrevista de feina, fins i tot per afrontar les preguntes més complicades que ens puguin plantejar.

Pel que fa a les novel·les, destaquem la reedició de Breve historia de un amor eterno de l’escriptor hongarès recentment desaparegut Slizárd Rubin. La Segona Guerra Mundial ha acabat. En una Hongria devastada, dos joves de classes socials oposades viuen una història d’amor impossible. Junts descobriran els límits d’una relació que els durà, en un intent desesperat per estar junts, de l’amor romàntic a la relació sexual més sàdica i descoratjadora.

Entre els còmics destaquem la novel·la gràfica que va guanyar el Premi al Festival de Còmics d’Angoulême, Cinco mil kilométros por segundo de l’autor italià Manuele Fior. Aquesta és la història d’amor entre en Piero, un apassionat de l’Egiptologia i la Lucia, una estudiant de l’obra d’Ibsen. Malgrat que s’estimen, aquests dos italians no poden compartir les seves vides…Tots dos necessiten viatjar, veure i descobrir el món amb (i a vegades sense) l’altre. La vida passa, les distàncies s’allarguen i s’escurcen però ells mai deixen de buscar-se.

Portades 1

A la secció infantil trobem el conte guanyador del premi Mercè Llimona del 2011, Xamae, de Susana Peix amb il·lustracions de Romina Martí. La Xamae era petita, lleugera i arrodonida. Al començament era verda, però aquest no havia de ser el seu color per sempre. Així comença aquesta història de temàtica mediterrània lligada al Garraf.

També volem destacar el conte Sueños de nieve, del prolífic autor nord-americà Eric Carle. Amb simples ingredients com un granger, cinc animals, un arbre i un somni nevat, l’autor inventa i construeix un espectacular regal de Nadal. Un llibre amb transparències, botó sorpresa, llumetes i molta, molta màgia.

Pel que fa a la música us presentem l’àlbum de Jorge Ilegal y Los Magníficos. Després d’encapçalar el projecte d’Ilegales durant tres dècades Jorge Ilegal presenta el seu disc de debut. Amb estils tan dispars com tangos, boleros, cha-cha-chas, guarachas o twists, ofereix cançons d’orquestra a l’antiga. Tot i això noperd el seu costat més “canalla” que es reflecteix en les punyents lletres.

Per últim, a la secció de cinema us recomanem la darrera pel·lícula dels germans Coen, Valor de Ley. Després de l’assassinat del seu pare, Mattie Ross, una noia de catorze anys decidida a fer justícia, contracta els serveis del veterà xèrif Rooster Cogburn. Els germans Cohen s’apropen aquesta vegada al western amb un remake d’un film que va fer famós John Wayne per oferir-nos un líric i èpic viatge.

Portades 2

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Seleccio de novetats – Gener

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari