Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Impressionistes: els mestres francesos de la pintura

Impressionistes: els mestres de la pintura francesa

Després d’un mes de desembre atapeït de recomanacions de bones lectures, tant infantils com per adults, considerem que és una bona forma d’acomiadar l’any dedicar aquesta darrera notícia a destacar un dels grans esdeveniments culturals que hem viscut al nostre país durant el darrer any. Parlem de l’exposició Impressionistes: els mestres francesos de la pintura que acull el CaixaForum fins el proper 12 de febrer i que ha rebut el reconeixement tant de la crítica com del públic.

‘Bailarinas en clase’ d’Edgar Degas (1880)

Aquesta exposició reuneix un conjunt excepcional de pintura francesa del segle XIX i principis del XX procedent de la col·lecció d’Sterling i Francine Clark. Va ser un període de canvi i experimentació, fins i tot de revolució, protagonitzat per les avantguardes, on sens dubte els més destacats van ser els impressionistes, i París va ser el centre d’aquest extraordinari moment inaugural de la història de l’art modern. L’exposició Impressionistes. Mestres francesos presenta obres que cobreixen tot el ventall d’estils i tendències d’aquest període tan dinàmic: des dels paisatges naturalistes dels artistes de l’escola de Barbizon, fins a un excepcional grup de pintures dels artistes més destacats de l’època: Manet, Monet, Pissarro, Sisley, Degas, Morisot i, sobretot, Renoir. La mostra reflecteix els gustos personals de Sterling i Francine Clark, que durant cinc dècades van reunir una de les col·leccions d’obres impressionistes més grans del món. CaixaForum Barcelona és l’única parada espanyola de la gira internacional organitzada per l’Sterling and Francine Clark Art Institute per mostrar les grans obres mestres de la seva col·lecció de pintura, coincidint amb l’ampliació de la seva seu.

‘Los acantilados de Étretat’ de Claude Monet (1885)

Les Biblioteques Municipals, i concretament la Biblioteca Armand Cardona gràcies al donatiu d’aquest pintor, disposen d’un ampli material per tal d’aprofundir més sobre aquest estil i els seus principals exponents. A continuació us presentem una petita selecció per introduir-se en l’art impressionista i els seus pinzells:

• El Impresionismo de Phoebe Pool
• El Impresionismo de Guillermo Solana
• El Impresionismo en detalle de Simona Bartolena
• L’Impressionnisme: étude biographique et critique de Jean Leymarie
• La Pintura del Impresionismo: 1860-1920 de Ingo F. Walther
• Manet de Patricia Wright
• Claude Monet de José María Faerna García-Bermejo
• Edgar Degas
• Renoir de Gabriele Crepaldi
• La Vida y la obra de Pierre-Auguste Renoir d’Ambroise Vollard

Podeu fer-vos una idea del que podeu veure en aquesta exposició amb la presentació que ens ofereix el següent vídeo:

Des de la Biblioteca Armand Cardona us desitjem un Feliç Any 2012, ple de cultura i de lectures!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari