Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


La meva germana viu sobre la llar de foc i PQPI Connection

Els membres del Club de lectura per a nois i noies tornen a participar al premi de literataura Protagonista Jove 2011-12, organitzat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, en la categoria de 15 -16 anys.

El passat mes de novembre van llegir el llibre Temps de Miracles i aquest mes llegeixen aquests dos llibres.

La meva germana viu sobre la llar de foc d’Annabel Pitcher

La meva germana viu sobre la llar de focEn Jamie té deu anys, una germana gran, la Jasmine, una adolescent rebel, un pare que beu massa , una mare que va marxar casa, un gat, en Roger, i una altra germana, la Rose.

Però la Rose fa cinc anys que va morir i ara viu en un gerro, sobre la lleixa de la llar de foc. La seva família s’esquerda.Ara en Jamie veu una oportunitat en un concurs per a joves talents: podrà reconstruir el que s’ha trencat?Annabel Pitcher

Situacions que són molt dures (el terrorisme, l’alcoholisme, la xenofòbia…)  es converteixen en absurdes i, fins i tot, còmiques des de la perspectiva d’en Jamie.

Annabel Pitcher va néixer a un poble del comtat de Yorksihire l’any 1982 i es va llicenciar en Filologia Anglesa a la Universitat d’Oxford. Ha treballat a diferents mitjans de comunicació i com a professora d’anglès. Actualment està treballant en la seva segona novel·la.

PQPI Connection de Lluís Miret

PQPI connectionEn una aula de PQPI (programes de qualificació professional inicial) podem trobar moltes coses, però el que no trobarem mai són ganes d’estar tancats en un centre de formigó. Per això, la notícia d’una excursió fora de la ciutat és acollida amb entusiasme pels alumnes, ni que sigui per a jugar un campionat d’un esport que no havien practicat mai abans.

Els protagonistes d’aquesta història, però, tenen fama de ser els pitjors estudiants del sistema educatiu. Tant és així, que, quan es produeix un atracament en una sucursal bancària al lloc on celebren el campionat, es converteixen en els principals sospitosos. Obligats a demostrar la seva innocència, hauran de posar-hi tota la seva astúcia per descobrir l’autèntic culpable. La novel·la ha estat guanyadora de Premi Mallorca de narrativa juvenil.Lluís Miret

Lluís Miret (Gandia, 1973) compagina la tasca docent i de recerca en l’àmbit de l’economia aplicada amb una autèntica passió per la literatura. Fruit d’aquest creixent interès són relats com Una espessa boira blanca (2003), La muntanya d’argent (2005) o Felip Marlowe i la Banda dels Barracons (2007).

Ha guanyat, entre altres, el Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil (2007) amb Les valls dels bandolers i el Premi Carmesina de Narrativa Infantil (2007) amb El viatge d’en Jordiet. Local Hero, la seva primera novel·la per a adults, va ser guardonada amb el XVIII Premi de Prosa Les Talúries, concedit per la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

El Club de lectura per a nois i noies de la Biblioteca Armand Cardona es reunirà per comentar aquests llibres el dissabte 28 de gener a les 17 h. Us esperem!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari