Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Dia Mundial de lluita contra la Sida

LogotipEl dia 1 de desembre es celebra el Dia Mundial de Lluita contra la Sida. Aquest any es compleixen 30 anys del primer diagnòstic de la Sida.

A la nostra ciutat s’han preparat tot un seguit d’actes per commemorar aquest dia amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de la prevenció com a única forma de frenar la propagació de la malaltia.

Avui a les 12h, l’il·lustrador vilanoví Sebastià Serra ha llegit el manifest i durant tot el dia hi ha la possibilitat de realitzar-se la prova ràpida de detecció del VIH, de manera confidencial i gratuïta a diversos centres de la ciutat com l’ASSIR del CAP Jaume I o l’Oficina Jove Garraf.

D’altra banda, les Biblioteques de Vilanova ens hem volgut sumar a aquesta commemoració i durant tota la setmana tindrem exposat el nostre fons documental sobre el VIH/Sida i, a més a més, dissabte dia 3 de desembre a les 12h, la Biblioteca Armand Cardona acollirà una Hora del Conte especial sobre aquest tema, “Una història de guerrers” a càrrec d’Eva Bolaño.

Exposició fons documental

Si voleu més informació sobre el VIH/Sida podeu consultar el web de la ONG Sida Estudi, que des de l’any 1987 treballa per prevenir el contagi del virus mitjançant la documentació i la formació.

Enguany han preparat deu accions diferents entre les que ens agradaria destacar les següents:

  • Cronologia “30 anys de lluites”: un document especial que repassa els principals esdeveniments socials i també mèdics tan a nivell internacional com estatal i català que han marcat la història d’aquesta malaltia. Pots consultar el document aquí.
  • Monogràfics de VIH/sida: han preparat un recull de diversos materials com ara contes, obres de teatre, novel·les…però també pel·lícules i còmics.

Us deixem amb el darrer videoclip que va enregistrar en Freddie Mercury amb el seu grup Queen, abans de morir a causa d’aquesta malatia, ara fa vint anys.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari