Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Novembre

Capcelera

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de novembre, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Aquest mes destaquem, entre les novetats per adults destaquem el llibre La quimera de créixer, on l’ecòleg i pensador Ramón Folch dibuixa una lúcida reflexió sobre la gestió dels recursos, el canvi global i les tendències socials i polítiques que porten a voler créixer indefinidament.

També us volem recomanar Nius del Pep Coll, una novel·la coral, dinàmica, que presenta un ventall de vides encreuades que es trobaran, de sobte, cara a cara amb el misteri de la vida i de la mort.

Entre els còmics destaquem La imposible Patrulla–X de Chris Claremont, el primer volum d’una nova edició que recopila les aventures de la saga de la Patrulla X (els ara anomenats X-Men), personatges que Marvel recuperà al 1975 i que han comptat amb els dibuixos d’autors tan importants com Dave Cockrum o John Byrne.

Portades 1

Entre les novetats de la secció infantil destaquem el llibre Bestioles i bestiasses. Un llibre de gran format amb immenses pàgines desplegables per veure fotografies d’animals a mida real, des dels més petits com una marieta , un cargol o un ratolí fins als més grans com l’elefant.

Dins la secció infantil també presentem l’adaptació de la famosa novel·la de Louisa May Alcott, Donetes, amb textos d’Àngel Burgàs i il·lustracions d’Ignasi Folch. Aquest àlbum ens narra una història de gran bellesa amb una magnífica adaptació, uns dibuixos elegants i una edició molt cuidada.

Pel que fa a la música us presentem el llibre sobre l’enguany guanyador del Premi Príncep d’Astúries de les Lletres, Leonard Cohen: la biografia. El llibre ens parla de la vida d’aquest músic i poeta, des que va néixer a Montreal l’any 1934 fins l’actualitat.

Per últim, a la secció de cinema us recomanem la pel•lícula De dioses y hombres de Xavier Beauvois, que va guanyar el premi del jurat al Festival de Cannes del 2010.
A un monestir del Magreb viuen 8 monjos de l’ordre del Cister que conviuen perfectament amb els seus veïns però el fonamentalisme islàmic creix al seu voltant i finalment son segrestats. Basada en una història real que succeí als anys ’90 a Algèria.

Portades 2

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Novembre

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari