Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Les aventures de Tintin i el secret de l’Unicorn

CartellDivendres 28 d’octubre s’estrena l’esperada adaptació del còmic de Les aventures de Tintin, El secret de l’Unicorn. La pel•lícula ha reunit a dos dels grans realitzador del nostre temps, Steven Spielberg a la direcció i Peter Jackson com a productor.

Es tracta d’una pel•lícula d’animació que ha estat realitzada amb la innovadora tècnica de captura de moviment.

Aquesta tècnica consisteix en capturar les accions i expressions d’actors humans i utilitzar aquests models per animar digitalment els personatges en tres dimensions.

L’actor britànic Jamie Bell, conegut pel seu paper a Billy Elliot, ha estat el triat per donar vida al mític personatge d’Hergé, mentre que Andy Serkis interpreta al Capità Haddock.

PortadaL’actor britànic, d’origen armeni, és col•laborador habitual de Peter Jackson i tot un expert en la captura de moviment, doncs fent servir aquesta tècnica ha interpretat a personatges tan emblemàtics com en Gollum, del Senyor dels anells, en King Kong i, més recentment, a en Cèsar, el ximpanzé protagonista de la pel•lícula L’origen del planeta dels simis.

La història de la pel•lícula es basa en diversos àlbums de Tintin, sobretot en l’anomenat El secret de l’Unicorn i la seva continuació, El tresor de Rackham el Roig, que son les aventures de Tintin més venudes a tot el món.

En Tintin compra una maqueta d’un vaixell pel capità Haddock, que resulta ser una rèplica d’un vaixell d’un avantpassat seu que lluità amb el pirata Rackham el Roig per un gran tresor.

Dins el vaixell descobreixen un dels tres pergamins que indiquen el lloc on es troba el vaixell real, cosa que els posa al punt de mira del malvat Sakharine que creu que han robat el tresor.

Aquesta no es la primera adaptació dels còmics de Tintin. Les primeres adaptacions en imatge real es van filmar als anys ’60 i es volia fer una sèrie de vàries pel•lícules però finalment només es van fer dues.

Imatge

Posteriorment, als anys ’90, es va fer una sèrie d’animació per la televisió que consta de 39 episodis i que adapta tots els àlbums de Tintin.

Podeu consultar tot els documents que hi ha a la Biblioteca sobre l’intrèpid reporter aquí i aquí.

Us deixem amb el tràiler de la pel•lícula.

1 Comentari fins ara

  1. Juanjo Milà Divendres 4 de Novembre de 2011 - 17:41 h

    D’entrada era una mica reticent alhora de veure la película després d’haver situat el tíntin sempre en els cómics, però desprès de veure-la crec que ha estat tot un encert. Molt lograda i amb una porta més que oberta per una segona part.

Deixa un comentari