Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Trobada dels Clubs de lectura amb l’escriptor Xavier Vernetta

El proper dissabte, dia 27 de juny, el Club de Lectura d’Adults, conduït per Mercè Foradada i el Club de Lectura d’Adolescents, conduït per Óscar Pérez, faran la seva darrera sessió d’aquest curs. Aquesta última trobada, que es farà a la Biblioteca a les 17:00h, comptarà amb l’assistència de l’escriptor Xavier Vernetta.

Dies de pluja - Parlem d’amor - Sense adreça coneguda

Aquests darrers dies els participants dels clubs de lectura estan llegint Dies de pluja i Parlem d’amor i Sense adreça coneguda, respectivament, obres d’en Vernetta i en la darrera jornada podran comentar tots junts les lectures amb el mateix autor.

Xavier VernettaXavier Vernetta i Gallart, neix a Barcelona el 1956 encara que des de fa anys viu i treballa a Vilanova i la Geltrú. És llicenciat en Història Contemporània i en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. A més, és escriptor, traductor, professor de literatura i crític literari. 

Ha dirigit les col·leccions Petit Esparver, Esparver i Esparver jove per Edicions de la Magrana. Ha publicat diverses novel·les juvenils, entre les quals destaquen Somni de Tànger, Sense adreça coneguda, Jocs de lluna i N, de Néstor. També és autor de contes infantils com Roberluxtina i la reunió de les bruixes i Ara sí que l’he feta bona!. L’any 2003 va obtenir (ex aequo) el Premi de narrativa que atorga la Fundació Enciclopèdia Catalana. L’últim llibre que ha publicat és De què tens por bonica?

L’acte acabarà a la Terrassa dels Llimoners de la mateixa Biblioteca on hi haurà un final de festa distès. 

Durant els mesos de juliol i agost, els Clubs de Lectura cessen les seves activitats. El proper mes de setembre  encetaran una nova temporada on la lectura i el fet de compartir aquesta afició, esdevé d’una manera distesa una experiència absolutament enriquidora.

Institució de les Lletres CatalanesPodeu descarregar-vos la fitxa clicant en el següent enllaç: Dies de pluja i Parlem d’amor

Bloc de Xavier Vernetta

3 Comentaris fins ara

 1. Mercè Foradada Dimarts 23 de Juny de 2009 - 14:08 h

  Hola de nou, cluberes i cluberos,

  Som a dia 23 i suposo que en aquestes alçades de mes ja haureu acabat la lectura de una, o de les dues!, lectures d’en Xavier Vernetta. Com que aquest mes tindrem l’oportunitat de parlar-ne amb el mateix autor, no cal que ara m’allargui gens aquí. Només dir que, en rellegir-les, he tornat a gaudir del seu interès i a admirar un estil súpercorrecte però que passa amb absoluta naturalitat. També se m’ha escapat alguna mitja rialla (això al tren!).
  Ara, dissabte, penseu que començarem a les 17h, per poder comentar abans que arribi l’autor, la llisteta de lectures recomanades, perquè aquest estiu – ja el tenim aquí- sigui, també, un estiu de lletres.

  Molt bones lectures!

  Mercè

 2. Mercè Foradada Dimarts 9 de Juny de 2009 - 22:52 h

  Hola, cluberos i cluberes,

  Com diu la Marga – molt benvinguda al club! – Dies de pluja et descobreix un Vernetta inèdit, si has començat per llegir les seves novel·les juvenils. L’ofici ja se li reconeixia, però amb aquesta primera novel·la per a adults, t’acaba de guanyar. Jo li dic que escriu tan bé que gairebé no es nota, perquè el seu discurs és summament rigorós però tan àgil i amè que la narració se t’endú.
  Els qui ja hàgiu llegit Dies de pluja, comenceu Parlem d’amor. És un Vernetta que coneixereu el dia 27, però en estat pur. Brillant, irònic, amb la seva mirada riallerament desencantada sobre les persones i les seves misèries-grandeses. És molt enginyós i planteja una mena de joc, en intentar seguir la teranyina de relacions que s’estableixen entre el vint-i-vuit protagonistes.
  Crec que el 27, ens ho podem passar molt bé!
  Apa, a llegir!

  Mercè

 3. Marga Dilluns 8 de Juny de 2009 - 9:20 h

  Hola cluber@s!

  aquest cap de setmana m’he llegit en dues tirades “Dies de pluja”. És un llibre amè, amb una estructura (títols dels capítols, joc de veus, manera original de com es desenvolupa l’acció…)que fa la lectura àgil. La lleugeresa de l’estructura contrasta amb la densitat i contundència del contingut, de la història que ens explica, una història que parla d’un passat molt, massa recent. El final obert em diu, a mi, que el passat, de fet, és present.
  És la primera novel·la per adults que llegeixo d’en Vernetta (sempre havia llegit les novel·les juvenils) i m’ha deixat un sabor agre-dolç a la boca; agre per la història, dolç perque he descobert un Vernetta que m’ha tocat, que m’ha encomanat un ritme.
  Si no hi ha suficient exemplars per a tot@s penseu que a la Biblioteca tenim les seves novel·les juvenils. El dia de la trobada comentarem conjuntament amb els nanos del club “Sense adreça coneguda”.

  Apa, bones lectures

  MArga

Deixa un comentari