Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Rut sense h, de Muriel Villanueva, novel·la juvenil finalista del Menjallibres, premi de Joves Lectors de Vilanova.

“No tenia cap intenció de confessar-los el secret que havia aconseguit amagar fins a quart de secundària a tota la meva classe de tota la vida. Potser alguns devien recordar que als cinc anys havia desaparegut del parvulari, o que als set havia tornat amb aquella perruca que els més valents provaven d’estirar-me, però mai no havien preguntat més del compte i jo no havia buscat racons sota els gessamins per fer-me entendre ni per les més íntimes. No m’arriscaria ara, davant de tres quasi desconegudes, a deixar que sospitessin l’existència de les meves cicatrius.”

La Rut, una noia de setze anys d’una ciutat mitjana, comença els seus estudis artístics en un nou institut força allunyat del seu barri. L’envolten un nou grup d’amigues, un amor que truca a la porta i un profund secret que arrossega des dels quatre anys i que mai no ha mostrat fora de les parets de casa seva: una llarga cicatriu i una cintura massa estreta li recorden cada dia, des del mirall, que li falta una part de si mateixa, un bon tros de Rut que un càncer es va emportar fa temps. La vergonya a mostrar el seu cos i la por al retorn de la malaltia l’assetgen, però la Rut aprendrà a mirar-los tots dos als ulls i plantar-los cara.

Rut sense h ha estat guardonada amb el VII Premi Carlemany per al Foment de la Lectura, convocat pel convocat pel Govern d’Andorra i les editorials Fundació Enciclopèdia Catalana, Columna Edicions i Edicions Proa.

Imagen relacionadaLa seva autora, Muriel Villanueva, va néixer a València el 1976. És llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i diplomada en Educació Musical. És escriptora i professora d’escriptura. Ha publicat una quinzena de llibres de narrativa per a totes les edats, així com algun volum de poesia; en destaquen les novel·les La gatera i El parèntesi esquerre, el recull de contes Nines, la trilogia juvenil L’Esfera i la novel·la infantil Duna. Diari d’un estiu. Ha rebut diversos guardons, entre els quals cal esmentar el Premi de Novel·la J. M. Casero, el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians i el Premi Les Talúries de Poesia.

El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d’Educació de l’IMET i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques (XBMVNG), i la col·laboració dels centres educatius de secundària que s’han sumat al projecte i té com a objectiu la dinamització, el foment i la promoció de la lectura i la cultura entre els joves de primer i segon de l’ESO. Resultado de imagen de menjallibres Vilanova i la Geltrú

 

Paral·lelament al desenvolupament del premi lector també es fa un Concurs de Booktràilers en el qual podran prendre part tots els estudiants que participen en el projecte.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari