Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Diari d’en Greg, el pringat total!

Resultat d'imatges de jeff kinneyQue qui és Jeff Kinney? Aquest nom segur que és molt familiar per als qui han tingut entre 8 i 12 anys en els darrers temps.

L’autor de 48 anys, casat i pare de dos fills de 16 i 13 anys, viu en una tranquil.la població propera a Boston. Va ser programador informàtic encara que ara es dedica a escriure el Diari d’en Greg, el pringat total.

Després de més d’una dècada el “Diari d’en Greg” ha aconseguit vendre més de 200 milions d’exemplars dels 13 llibres que fins ara formen part d’aquesta col·lecció, ha estat traduït a 59 idiomes i és present a més de 50 països d’arreu del món.

El llibre número 14, el darrer, canvia de protagonista: ara serà el seu millor amic, en Rowley, i l’autor només pensa en continuar escrivint, al menys fins arribar al llibre número 20 i a les dues dècades.

Segons el mateix Jeff Kinney, de petit era en bona mesura , un pringat total també: “Jo era molt semblant a Greg en molts aspectes” i en realitat aquest personatge és una exageració còmica d’ell mateix a la seva edat. Confessa que com en Greg també s’amagava del monitor de piscina dins del vestuari.

Resultat d'imatges de greg el pringat total

L’autor està convençut que l’etapa infantil és una experiència universal i en aquesta col·lecció extreu el costat còmic de la vida diària d’una família, lluny d’incloure cap tipus d’ensenyament o moralitat.

Kinney manifesta que no és un escriptor interessat en ensenyar res als infants, sinó que només vol que es diverteixin llegint.

Des que es va publicar el primer llibre, l’any 2007, l’èxit ha estat tan gran i global que ja s’han rodat quatre pel·lícules on el protagonista és en Greg.

Encara no coneixeu en Greg? Cliqueu l’enllaç per saber què tenim a les Biblioteques sobre aquest autor.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari