Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Estrena de l’adaptació al cinema del còmic ‘La linterna verde’

Green LanternAquest nou film inspirat en el món del còmic beu de les històries gràfiques que es van començar a publicar a la revista AllAmerican Comics l’any 1940 a càrrec de Bill Finger (guionista) i Martin Nodell (il·lustrador), amb Alan Scott com a protagonista.

A partir d’aquest moment el personatge de Green lantern va anar adquirint diferents noms ficticis en les seves aparicions a les historietes editades per DC Comics i, després d’un parèntesi produït per la Segona Guerra Mundial, retornà el 1959 amb Hal Jordan com a heroi principal, creat per John Broome i Gil Kane a la revista Showcase.

Green Lanter de Dennis O’Neil i Elliot S. MagginAvui s’estrena aquesta pel·lícula que s’inclou en la moda de la indústria de rendibilitzar els diferents herois i protagonistes del còmic, amb títols tan recents com IronMan 2, Thor, XMen: primera generación,…, d’altres més clàssics com Batman, Superman, Spiderman,… o la propera estrena el divendres vinent de El Capità Amèrica: el primer vengador.

Els Green Lantern Corps són un grup de guerrers, protectors de la pau i de la justícia, que han jurat mantenir l’ordre intergal·làctic. Cada un d’ells porta un anell que li concedeix superpoders. Però quan un nou enemic anomenat Parallax amenaça amb trencar l’equilibri de poder a l’univers, el destí dels Green Lantern i el de la Terra recau en un nou recluta, el primer humà seleccionat per fer aquesta tasca: Hal Jordan.
Aquest pilot de proves podrà utilitzar l’anell dels Green Lantern, que permet el control sobre el món físic, sempre i quan el portador tingui la voluntat i la força per dominar-lo.

A la Biblioteca Armand Cardona podeu trobar el còmic que ha inspirat aquesta pel·lícula: Green lantern, green arrow de Dennis O’Neil i Elliot S. Maggin i amb il·lustracions de Neal Adams.

Green Lanter de Martin Campbell

Us deixem amb el tràiler de Green Lantern, realitzada per Martin Campbell, i que té com a principals protagonistes a Ryan Reynolds, Blake Lively i Peter Sarsgaard:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari