Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Viatges culinaris II – Centreamèrica i Amèrica del Sud

Seguim amb les nostres rutes per la gastronomia dels diferents països que visitarem aquestes vacances i anem a parar al Nou Continent.

TamalesLa cuina americana és molt variada i està influenciada per les cuines de diferents continents com Europa, Àsia i Àfrica. És una barreja de diferents cultures i depèn d’on ens trobem així és la seva gastronomia, amb la qual cosa seria bo diferenciar la cuina d’Amèrica de Nord, la de Centreamèrica i la de Sudamèrica.

Aquí deixarem de banda Estats Units per centrar-nos en la centreamericana i la sudamericana.

La gastronomia d’Amèrica central es caracteritza per la fusió de cuines indígenes, africana i espanyola, és una cuina saborosa, plena d’aromes i color, que ha estat passant de generació a generació. En aquesta variada gastronomia cal destacar productes com el blat de moro, la patata, la batata, la iuca, els fesols o “frijoles” negres i Fruites tropicalsvermells, les mongetes, el maní, la carbassa, l’abocat, la guaiaba, el cacau, la pinya, entre altres.

També cal destacar el porc i tots els derivats, a més de la canya de sucre i el blat. Però l’ingredient estrella és el blat de moro, amb el qual elaboren una infinitat de plats, com tamales, arepas, tacos, tortillas, …

Dos exemples d’aquesta cuina serien la mexicana i la de Puerto Rico:
La cocina mexicana hecha fácil
Cocina artesanal puertorriqueña

En la gastronomia de Sudamèrica podem trobar influència africana, indígena, italiana i espanyola, segons les diferents regions que visitem. Destacar productes com les fruites tropicals com el mango, la pinya, la guaiaba, etc., la patata, a més de productes del mar i la ramaderia.“Asado” argentí

Depenent de la zona on ens trobem els productes varien, com és el cas de l’Argentina on és habitual el consum de carn de vedella cuinada a la graella, igual que passa a Uruguai i Bolívia, on la carn és la base principal dels seus plats.

A d’altres països com Veneçuela és molt abundant el consum de peix i marisc. Brasil ofereix una cuina exòtica i amb sabor… Trobareu més detalls al llibre:
Cocina latinoamericana

En resum, un ventall d’aromes, sabors i color per donar plaer al paladar.

Bon profit i bones vacances!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari