Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


FiMPTeca Session III – Ialma

FiMPT - 2011Continuem amb aquest cicle dedicat al 31è FiMPT amb aquesta curiosa formació musical composta per cantants d’origen gallec però residents a Bègica: Ialma.

Actuació de Ialma

La formació integrada per Magali Menendez, Marisol Palomo, Natalia Codesal, Nuria Aldao i Verónica Codesal realitza la inauguració d’un nou espai pel FiMPT: l’ Auditori Eduard Toldrà, que serà l’encarregat d’acollir els Nocturns de pau i que aquest conjunt visitarà el divendres 15 a les 21:30h amb un preu de 6€. Es tracta de la seva estrena a l’Estat espanyol.

Deu anys de trajectòria avalen aquestes cinc dones “cantareiras”. Encara que residents a Brussel·les, aquestes emigrants segueixen mantenint la connexió vital amb Galícia, la seva terra d’origen i principal font d’inspiració. El so patrimonial de les “cantareiras” es barreja amb melodies i arranjaments més moderns, i dóna com a resultat unes cançons molt fresques i alegres, en una combinació intel·ligent entre tradició i contemporaneïtat. Al seu darrer treball, els sons del rap s’enamoren de la música medieval, amb composicions pròpies impregnades de l’enorme tradició musical gallega. Amb la posada en escena de la coreògrafa italiana Katina Genero i gràcies a l’evolució del seu treball vocal, ofereixen una dimensió molt internacional sense perdre les arrels.

Discografia recent:
Simbiose (2011)
Nova era (2006)
Marmuladas (2002)

Recordem que per aquells que vulguin saber que es courà al 31è FiMPT poden assistir a la sessió que la Biblioteca, conjuntament amb el Festival, ha organitzat per aquest proper divendres, 8 de juliol, a les 19:30 a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell: El tastet… del 31è FiMPT

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari