Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


FiMPTeca Session II – El pont d’Arcalís

FiMPT 2011Continuant amb la sèrie inaugurada ahir sobre els grups participants al 31è FiMPT avui és el torn d’un dels grups de casa i dels que més reconeixement tenen dins la música folk catalana: El pont d’Arcalís.

El Pont d’Arcalís

La formació integrada per Artur Blasco, Jordi Fàbregas, Jordi Macaya, Isidre “Tito” Pelàez i Quim Soler estrena les actuacions de L’Escenari central, adient per a acollir les audiències més àmplies i ubicat a la Plaça de la Vila, el divendres 15 a les 20h.

El 2010 El Pont d’Arcalís va complir vint anys al peu de canó portant les tonades dels Pirineus arreu. Al FiMPT presenten el nou repertori inclòs al seu vuitè treball discogràfic. Es nodreixen de la recerca portada a terme per un dels seus components, Artur Blasco, sobre el cançoner, l’acordió diatònic i el violí dels vells acordionistes i violinistes de les contrades de muntanya. Jordi Fàbregas és l’autor dels arranjaments. El Pont d’Arcalís, que prepara els seus treballs musicals a Arsèguel -Alt Urgell- ha participat en molts festivals internacionals: Festival de Saint Alban – Lozére-França-, Festival Cante Maggio de Bergolo -Piemont-Itàlia-, Folklore Festival de Sachseln -Suïssa-, Festival Rundherum de Regen -Baviera-Alemanya-, Àustria, Estat espanyol i al Festival Tradicionàrius de Gràcia.

Discografia recent a les Biblioteques:
Foc al tribunal (2010)
20 anys: El Pont d’Arcalís (2010)
Aigua, més aigua! (2005)
Del Piemont als Pirineus (2004)
Pirineus (2001)

Recordem que per aquells que vulguin saber que es courà al 31è FiMPT poden assistir a la sessió que la Biblioteca, conjuntament amb el Festival, ha organitzat per aquest proper divendres, 8 de juliol, a les 19:30 a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell: El tastet… del 31è FiMPT

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari