Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Els ritmes jamaicans arriben a VNG de la mà del NowaReggae

El proper cap de setmana, els dies 8 i 9 de juliol, el Molí de Mar acollirà una nova edició del festival Nowa Reggae, un exemple més del productiu ambient musical que viu la ciutat durant l’estiu i que en aquest cas mima als aficionats del reggae quan l’empremta del Faraday encara és fresca.

NowaReggae 2011

Ell millor reggae vindrà de la mà de Tarrus Riley, un dels referents del reggae conscient, que presentarà els temas del seu 3r treball, Contagious, abans de publicar el seu nou treball.

El “reggae conscient” tindrà gran protagonisme en l’edició d’aquest any: Duane Stephenson, viu representant del roots reggae, actuarà amb el seu àlbum Black Gold, mentre que Gappy Ranks vindrà amb el considerat millor album de reggae de 2010, Put the Stereo on.

L’elenc d’artistes jamaicans el completen Dean Fraser i The Pioneers. El primer està considerat el millor saxofonista de reggae; un virtuós que coneix el saxo com ningú, i que presentarà alguns dels temes que formen el seu extensíssim repertori. Per la seva banda The Pioneers, malgrat la seva experiència, mantenen l’esperit i la frescor que els va portar a ser un dels primers grups que van obrir el reggae fora de les fronteres jamaicanes, després del seu primer èxit, Long Shot Kick The Bucket.

El cartell el completen altres grups com els tarragonins La Thorpe Brass, la Basque Dub Fundation, Blackstarliners o Rubén López & The Diatones, a més del sound system alemany Sentinel que, considerat un dels millors del món, serà l’encarregat de tancar el Festival amb la seva motxilla plena de ritme.

En aquest enllaç podeu consultar alguns dels enregistraments reggae de que disposem a les Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú: Reggae a les Biblioteques

Salut i bon Festival!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari