Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Història de la violència

portadaAvui us presentem com a novetat Història de la violència, una impressionant novel·la autobiogràfica d’una violació i les seves conseqüències emocionals, escrita per Édouard Louis, un dels escriptors amb més projecció de França.

Dos anys després de publicar Para acabar con Eddy Bellegueule, Louis torna amb una història colpidora. La matinada d’un vint de desembre, quan tornava a casa després de sopar amb els seus amics més íntims, Édouard es va trobar casualment amb un desconegut i el va convidar al seu apartament. Unes hores més tard, en un acte d’una brutalitat inusitada, l’home el va violar i el va intentar estrangular.

Basant-se en aquesta experiència traumàtica, l’autor ha realitzat un audaç exercici de catarsi literària no només per analitzar i comprendre els impulsos més vils i ultratjants dels quals és capaç l’ésser humà, sinó també per explorar les múltiples facetes de la violència. En una ostentació de sinceritat extrema, Édouard Louis franqueja la barrera del pudor i aconsegueix una cosa que està a l’abast de molt pocs creadors: fer-nos sentir i pensar alhora. Sense cap tipus de restricció, el seu testimoni és profundament emotiu i intel·ligent, de manera que mereix figurar entre les obres més representatives del nostre temps.edouard-louis

La publicació de Per acabar amb Eddy Bellegueule va projectar a Édouard Louis com un dels escriptors joves més destacats en el panorama de les lletres franceses. La novel·la, de tints marcadament autobiogràfics, es va convertir d’un dia per l’altre en un autèntic fenomen de vendes i crítica, que es va estendre a països tan dispars com Albània, Dinamarca o els Estats Units.

Édouard Louis, nascut com a Eddy Bellegueule, (Hallencourt, Somme, 1992) va estudiar Història a la Universitat de Picardia i Sociologia a l’Escola Normal Superior de París. Va irrompre en el panorama literari francès amb Para acabar con Eddy Bellegueule (2014), un acostament a la França de Marine Le Pen molt abans que aquesta triomfés a les eleccions regionals. Història de la violència, escrit amb anterioritat a l’onada d’atemptats que va patir França el 2016, ens ajuda a entendre la fractura que viu aquest país pel que fa a l’emigració, el racisme, l’homofòbia i la pobresa. Els drets de traducció s’han venut a vint idiomes i en breu es començarà a rodar una pel·lícula.
amb el suport de la generalitat

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari