Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Lectures recomanades per a l’estiu 2011-CL Adults

Us passem les lectures que la Mercè Foradada ens ha recomanat per aquest estiu pel Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca:Portada de Temps d’estiu

Portada de Invisible Invisible de Paul Auster.- Segons l’autor, “no hi ha res d’autobiogràfic a la novel·la, excepte que reflecteix la sensació d’algunes coses que em van passar quan era jove i ingenu i estava amoïnat per saber com era jo mateix i com era el món”.

Temps d’estiu de J.M. Coetzee.- Un jove biògraf anglès treballa en un llibre sobre el difunt escriptor John Coetzee, en concret en el període comprés entre els anys 1972 i 1977.Portada de Historia de dos ciudades

Portada de Quan cau la nitQuan cau la nit de Michael Cunningham.- Després de l’èxit de Les hores, Michael Cunningham ens atrapa de nou amb les inquietuds i les subtils emocions d’uns personatges captivadors, en aquesta ocasió abocats a un intens replantejament vital.

Historia de dos ciudades de Charles Dickens.- En aquesta novel·la històrica, diferent de totes les que va escriure Dickens, explica la vida al segle XVIII, a l’època de la Revolució francesa. La història es desenvolupa en dos països, Anglaterra i França, i en dues ciutats, Londres i Paris.Portada de L’últim dia abans de demà

Portada de Los miserablesLos miserables de Víctor Hugo.- Narra les vides i les relacions de diferents personatges durant un període de vint anys, a principis del segle XIX, durant els quals transcorren les Guerres napoleòniques.

L’últim dia abans de demà d’Eduard Márquez.- Una novel·la sobre l’amistat que supera el  pas del temps, el dolor de les absències, els amors perduts i la fragilitat dels móns que construïm per justificar les nostres vides.Portada de Marcos Montes

Portada de Asuntos de familiaAsuntos de familia de Rohinton Mistry.- Quan la salut de Nariman empitjora, Coomy conspira per a què la seva germanastra, Roxana, s’ocupi d’ell. Aquest trasllat, aparentment insignificant, desencadenarà l’esclariment d’assumptes familiars llargament posposats.

Marcos Montes de David Monteagudo.- Ens parla de les peripècies d’un obrer que intenta sortir d’una mina d’or després d’un accident, i de les dificultats que troba per aconseguir-ho.

Portada de Memorias de una viudaMemorias de una viuda de Joyce Carol Oates.- En un matí gris de febrer, Joyce Carol Oates va portar el seu marit Raymond Smith a urgències per una pneumònia ; una setmana després, certes complicacions van acabar amb la seva vida. En aquest llibre queda capturat l’estat d’ànim de l’autora després de la mort sobtada del seu marit.Portada de Némesis

Némesis de Philip Roth.- A l’estiu de 1944, a Newark equatorial, una epidèmia de poliomielitis causa estralls i amenaça amb deixar els nen de la ciutat mutilats, paralitzats o minusvàlids, i inclús amb matar-los. I això tindrà un efecte en un comunitat regida per la cohesió i els valors de la família i sobre els seus nens.

Portada de El sueño del celtaEl sueño del celta de Mario Vargas Llosa.- L’aventura d’aquesta novel·la comença al Congo l’any 1903 i acaba en una presó de Londres, un matí de 1916. I explica la peripècia vital d’un home de llegenda: l’irlandès Roger Casement. Traïdor i libertari, moral i immoral, la seva figura s’apaga i reneix després de la seva mort.

Esperem que us agradin. Bona lectura i bon estiu!!!!

1 Comentari fins ara

 1. Juanjo Milà Divendres 16 de Setembre de 2011 - 10:28 h

  Ja que no podré assistir el dissabte al Club, us deixo algns petits comentaris sobre els llibres propossats per l’estiu que he llegit.
  Llistat efectuat de manera progressiva.

  QUAN CAU LA NIT

  no el vaig poder acabar, no m’interesaba la trama, potser a mig llibre canvia però crec que vaig arribar a la pàgina 100 snese sentir cap interés pel que deia, per tant el millor era deixar-ho i potser donar-li una altre oportunitat més endevant.

  MARCOS MONTES

  Crec que la propsta dels dos primers capítols es bona i que no aprofita l’oportunitat d’una bona trama amb els capítols finals que no tenen gaire sentit. Una oportunitat perduda ja que des d’un principi capta correctament la psicologia dels miners en el seu estat i les dinàmiques de grup que es donen en aquelles condicions.

  INÉS Y LA ALEGRIA

  Correcte, però cap al final el trobo una mica pesat. M’agraden més les aportacions històriques que la ficció proposada. Hem cansa una mica tot el tema receptes de cuina. li treuria unes quantes pàgines.

  L’ULTIM DIA ABANS DE DEMÀ

  No està malament. Crec que aquest autor escriu sempre igual, frases molt curtes. Una història curiosa de retrobaments, absències i records infantils (encara que en aquest amb l’utilització del recurs fàcil).

  VERANO

  Més que res curiosa, i un plantejament que no havia vist mai. Escriure sobre ell mateix pensant com l’havien vist en vida. A mitges entre novel.la i entrevista. Crc que no tot el que ens diu es veritat, encara que no influeix en la trama. les hìstòries son una mica irregulars ( sobre tot la de la cosina) pero en general la recomanaria.

  ASUNTOS DE FAMILIA

  Prometia molt en unes primeres pàgines molt divertides. Al principi creia que era una novel.la d’humor, però a mida que avances veus que no es del tot cert. M’agrada el plantejament universal del seu tema principal, és igual que sigui l’India com Vilanova i la Geltrú.

  a partir d’aquí: les “guindilles” del PASTÍS.

  NÉMESIS

  M’ha costat decantar-me per quin dels dos llibres m’ha agradat més. Némesis està a una gran altura. M’agrada molt la història i les reflexions que et provoca Roth sobre la mort, la culpabilitat, l’existència de Déu, i sobre tot els dilemas que et plantejen. Un llibre de club de lectura sens dubte.

  INVISIBLE

  Autèntic Auster. He llegit alguns d’ell però aquest és el que més m’ha agradat. Desborda escriptura de qualitat amb unes històries creuades entre sí per mí molt atraïents, a mida que passes pàgines et vas adonant del per qué de de les pàgines anteriors. Potser el final una mica flux pero en general un plantejament espectacular.

  bona sessió de club.
  a10 🙂

Deixa un comentari