Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Juego de tronos’ – Comença el joc de la mà de la saga de George R. R. Martin

El llarg estiu està a punt de donar pas a l’hivern als Set Regnes. Lord Eddard Stark, senyor d’Invernàlia, deixa els seus dominis per unir-se a la cort del seu amic el rei Robert Baratheon, “L’usurpador”. Eddard Stark ocuparà el càrrec de Mà del Rei e intentarà resoldre les moltes intrigues que posaran en perill la seva vida i la de tots els membres del regne.

Canción de hielo y fuego

Aquest és el punt de partida de l’espectacular novel·la Juego de tronos, de George R. R. Martin, i que no és més que el volum de la sèrie que porta per títol Canción de hielo y fuego i que, fins ara, es composa de 4 volums. Aquesta sèrie, tant per les dimensions llibres com per l’excel·lent acollida que ha rebut de crítica i públic, es va començar a escriure el 1991 Juego de tronossi bé no va ser fins el 1996 que es va publicar el primer volum què és el que ara us presentem.
El fet que recentment s’hagi estrenat a la televisió la superproducció d’HBO basada en aquesta obra ha fet que hagi agafat notorietat de nou i per aquest motiu a la Biblioteca Armand Cardona a partir d’aquesta setmana anirem presentant-vos les diferents parts que la composen:

–    Juego de tronos
–    Choque de reyes
–    Tormenta de espadas
–    Festín de cuervos

A Juego de tronos, el primer volum de la sèrie, se’ns presenten els principals escenaris i personatges que protagonitzaran l’acció; es tracta d’un món fantàstic, molt semblant a l’Edat Mitjana i amb semblances amb la saga de J. R. R. Tolkien. Són vàries les cases nobles que es troben als Set Regnes, cadascuna amb un lema que la identifica i amb uns personatges que les representen: els Lannister, “Oye mí rugido”, amb el Jaime i la Cersei, els Stark, “Se acerca el invierno”, amb Eddard i Jon Nieve, els Baratheon, “Nuestra es la furia”, amb Robert i Joffrey i els Targaryen, “Fuego y sangre”, amb la Daenery’s i el Visery’s.

Sean Bean encarnant a Eddard Stark a la sèrie ‘Juego de tronos’

George R.R. Martin va néixer en 1948 a Bayonne (Nova Jersey, EUA). Es va llicenciar en periodisme en 1970 i va George R. R. Martinpublicar la seva primera novel·la, Mort de la llum, el 1977. Després d’una carrera enlluernadora com a escriptor de ciència ficció, terror i fantasia, va passar a exercir d’assessor i guionista en sèries com En els límits de la realitat i La bella i la bèstia, que el van mantenir deu anys apartat del gènere. En l’actualitat, Martin és un dels autors de major èxit d’Estats Units amb la sèrie Cançó de gel i foc, de la qual els tres primers títols han estat guardonats amb el premi Locus a la millor novel·la de fantasia de l’any.

La cosa no s’atura aquí perquè ja està anunciada la publicació de la cinquena part per aquest estiu; això si serà aquest juliol però només en la versió anglesa, que portarà per títol A dance with dragons.

Aquí teniu el tràiler de la sèrie produïda per l’HBO:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari