Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘When you’re strange”: les portes s’obren de bat a bat

Entre les novetats que la Biblioteca Armand Cardona traurà aquesta setmana destaca aquest documental musical que porta per títol When you’re strange i que no és més que el millor retrat que s’ha fet d’un dels grups que més va marcar la música dels anys 60 i començaments dels 70: The Doors.

The Doors

The Doors va ser una banda sorgida a Los Angeles en un moment d’efervescència del moviment psicodèlic, del que també van formar part altres artistes rellevants com ara Jimi Hendrix, The Beatles, Cream o Pink Floyd, i que tenien en comú la seva voluntat d’experimentar amb les drogues i arribar a l’expressió artística sota la seva influència. Ray Manzarek (teclats), Robby Krieger (guitarra), John Densmore (bateria) i el malaurat Jim Morrison (veu) es van convertir en referents d’una generació marcada pel moviment hippie.

The Doors - live

Van desenvolupar la seva carrera entre el 1965 i el 1971, any que Jim Morrison, el “Rey Lagarto”, va morir als 27 anys. En aquest temps van enregistrar 6 treballs d’estudi i, tot i la seva curta trajectòria, han estat considerats com un dels grups més influents en la història del rock, destacant per sobre de tot la personalitat del seu líder, Jim Morrison, que va esdevenir una icona i un mite per a multitud de fans a nivell intergeneracional.

When you’re strangeDirigit per Tom Dicillo i narrat per Johnny Deep, aquest film és el primer documental sobre The Doors. Recull material rodat entre els anys 1966 i 1971 i s’apropa al costat més desconegut de la banda i, sobretot, a la figura del seu líder, Jim Morrison. Si ve Oliver Stone l’any 1991 ja va realitzar un film biogràfic sobre la banda, protagonitzat per Val Kilmer, aquest nou treball aporta a banda de veracitat, una gran quantitat de material inèdit.
Ha estat unànimement reconegut per la crítica de tot el món i presentat en diferents festivals com el de Sundance, San Sebastian, Berlin, In-Edit,…. i guanyant el Grammy 2011 a millor llargmetratge musical i el South by Southwest de l’audiència el 2010.

A continuació podeu veure els treballs de que disposem a les Biblioteques de VNG d’aquesta banda, així com llibres per conèixer millor la seva història:
–    The doors (1967)
–    The soft parade (1969)
–    Morrison hotel (1970)
–    L.A. Woman (1971)
–    Jim Morrison: an american prayer (1978)
–    When you’re strange: a film about the Doors, songs from the motion picture (2011)

Per saber-ne més:
–    Jim Morrison & the Doors: infierno y gloria del rey lagarto d’Arturo Blay (1998)
–    Canciones y poemas, con Doors de Jim Morrison (1999)
–    Jim Morrison: vida, muerte y leyenda d’Stephen Davis (2005)

Us deixem amb el tràiler d’aquest film que de ben segur que us obrirà les ganes de veure’l:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari